AKP Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, 12 Eylül'de yapılan referandumda evet ve hayır diyenlerinde kazandığını söyledi.

AKP Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılan Anayasa değişikliği halk oylaması sonuçlarını değerlendirdi.
Halk oylamasında Evet verenlerin de hayır verenlerin de kazandığını belirten Çaturoğlu,  "Yeni değişikliklerle ön görülen haklar herkes için geçerlidir. Yeni haklarla devlet sosyal ve adaletli şekilde yönetmeye yol açacaktır. Bu değişikliklerle bir takım kurumlarında içi doldurulmuş oluyor. Anayasanın II. Maddesinde "Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir" denildiği halde bu maddedeki laiklik kavramı hep ön planda tutulmuş, diğer kavramlar maalesef hep unutulmuş. Yeni anayasa değişikliği ile diğer kavramlarda hep ön planda olacaktır" dedi.
Türkiye genelinde olduğu gibi Alaplı'da da Anayasa değişikliğine vatandaşların yüzde 59 oranında evet diyerek daha ileri bir demokrasi istediklerini ortaya koyduğunu belirten Çaturoğlu,"Alaplı için iki defa seviniyorum. Zonguldak genelinde en fazla evet yüzdesini alan ilçe olduk. Ayrıca Alaplı'da aldığımız evet oranı Türkiye ortalamasının üzerinde. Başlangıçta sandıklar açıldığında Zonguldak'ın kahverengi boyanmış rengini gördüğümde üzüldüm, fakat daha sonra renginin beyaza döndüğünde tarifi imkânsız memnun oldum. Anayasa değişikliğini anlatmak için saha çıktığımızda, vatandaşlarımıza bunun hükümetin bir güven oylaması olmadığını, bir anayasa değişikliği halk oylaması olduğunu anlattık. Çalışmalarımızda muhaliflerimizle gereksiz eleştiri yapmadan yolumuza devam ettik. Oysa muhalefet bunu hükümetin güven oylaması gibi anlatarak vatandaşlarımızı yanılttılar. Vatandaşla-rımızda bunların anlattıklarına inanmadı 559 oranında evet oyu kullandılar. Ben bundan sonra çok merak ediyorum. Muhalefet vatandaşlarına ne anlatacak" dedi.
Referandum da Ak Partili seçmenlerin yanı sıra diğer parti seçmenlerinin de evet oyu verdiğini ifade eden Çaturoğlu," Bu halk oylamasında sadece Ak Partili seçmenler evet oyu kullanmamıştır. Halk oylamasında bütün siyasi parti seçmenleri Evet oyu vererek yeni anayasanın kabulünde büyük rol oynamışlardır. Diğer siyasi parti seçmenlerime anayasa değişiklik halk oylamasında evet diyerek bize destek sağlamışlardır. Bu süreçte tam bir birlik ve beraberlik ortamı sağladık. Eski yeni fark etmeden tüm partililerimizle bir araya gelerek görev çalışması yaptık. Başarımızın başlıca sebeplerinden bir tanesi de budur. Dolayısı ile Evet oylarının bu kadar farklı çıkmasında etkili olan başta Ak Partili seçmenlerimize ile diğer partili seçmenlerimize, kampanyaya destek veren meslek örgütlerine, sivil toplum örgütlerine, katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Ayrıca bu kampanya boyunca bizleri hiç yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Genel merkezimize, milletvekillerimize, MKYK üyemize, il yönetimimize, ilçe yönetimimize, il genel meclisi üyelerimize, belediye meclisi üyelerimize, hanım ve gençlik kolları üyelerine, köy ve mahalle başkanlarına, sandık görevlilerimize ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.