Bu yıl 15’incisi yapılan Karadeniz Ülkeleri Barolar Birliği (BCBA) Genel Kurulu, Ankara’da gerçekleştirildi. Zonguldak Baro Başkanı Av.İbrahim Kerem Ertem'in de katıldığı genel kurulda, Ankara Barosu Başkanı Av.Metin Feyzioğlu, Karadeniz Ülkeleri Barolar Birliği Başkanı seçildi.
Düzenlenen genel kurulda, Zonguldak Baro Başkanı Av.İbrahim Kerem Ertem de bir konuşma yaptı. Başkan Ertem, konuşmasında şunları söyledi;

“ZONGULDAK VALİLİĞİ’NE SUNDUĞUM PROJELER HAYATA GEÇMEDİ”
“Bundan yaklaşık 3-4 yıl önce Zonguldak Valiliği’ne, Karadeniz havzası ile ilgili çalışmalar yapılmak istenildiğinden meslek odalarından talep edildiği projeler kapsamında Karadeniz çevre ülkelerini ilgilendirdiğini düşündüğüm projeler sunmuştum.
Bunlardan ilki, Karadeniz Ülkeleri Maliye-Hukuk Komisyonu’nun kurulması, çevre bilincinin geliştirilmesi, balıkçılık, ticaret, turizm gibi alanlarda ortak ilkelerin belirlenmesi, karşılıklı ‘koruma ve geliştirme stratejileri’nin oluşturulması yönündeydi. Bir başkası da ‘Karadeniz Çevre Komisyonu’nun oluşturulması projesiydi. 
Bir diğeri de ‘e-Karadeniz Bilgi Platformu’ kurulmasıydı; böylece bilgi akışı, sorunların karşılıklı çözümlere kavuşturulması mümkün olabilirdi. Projeler hayata geçmedi elbette; Karadeniz Ekonomik İşbirliği çalışmaları kapsamında değerlendirilmedi. Zaten Karadeniz Ekonomik İşbirliği örgütünün de pek etkin olmadığını biliyoruz.
Ama Karadeniz Ülkeleri Barolar Birliği’nin, benzeri hukuki, mesleki ve insan haklarını ilgilendiren projeleri geliştirilebilmesinin, icra etmesinin mümkün olduğuna inanıyorum. Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerin,  BCBA’nin etkinliğinin geliştirilmesi noktasında farklı katkıları sağlayacağını da düşünüyorum.”

“HUKUKÇU ARAÇ VE GEREÇ
FUARLARI GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ”
“Tüzükte, radikal bir değişim gerçekleştirmeliyiz. Kurucu üyeler olmaksızın, karar almak ve tüzüğü değiştirmek mümkün değildir. Elbette oy hakkımız var, fakat bizim oy haklarımız vagon haklar. Kurucu üyeler çekmedikçe, bir anlamı olmayabiliyor. Bu durumun çözümlenmesini bekliyorum. Özellikle aidatın ödenmesi veya ödenmemesi konusunda kalıcı bir yapının oluşması gerekiyor. Genel kurullar dışında, karşılıklı ziyaret ve ‘hukukçu araç ve gereç fuarları’ gerçekleştirebiliriz. Tekrarlardan kaçınmak istiyorum, ama özet yerine geçmek üzere şunları da ifade ediyorum:
1- Tüzük değişikliğini gerçekleştirmemiz gerekir. Daha aktif ve etkili bir bölgesel güç olunabilir. Üyelik ve ülke temsilciliği düşünülebilir. Esasa dair konularda da söz sahibi olmak istiyoruz.
2- Genel Kurullar dışında da belli sürelerde, Karadeniz Ülkeleri Baroları olarak, çevre insanlarına hukuki, mali, kültürel izler bırakacak etkinlikler gerçekleştirebiliriz.
3- Bütün bu işlerin kotarılması için de kurumsallaşmış, iletişim yollarını kurmuş, bilgi akışını sağlayan bir Genel Sekreterlik biriminin güçlendirilmesi.”