Alaplı Belediye Başkan Vekili Dürdane An Köse yazılı bir açıklama yaparak Dünya Kadınlar Günü ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Belediye Basın  Bürosu?ndan bu konuda yapılan yazılı açıklama şöyle:

?Ülkemizin birlik ve beraberliği, kardeşliği ve huzuru, vatanımızın bölünmez bütünlüğü noktasında, geçmişi kahramanlık öyküleri ile dolu olan Türk kadını, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk tarafından, Dünyada ilk olarak seçme ve seçilme hakkını kazanmasına rağmen, içinde bulunduğumuz çağ itibarıyla maalesef hak ettiği konumda değildir. Bizler Türk kadını olarak, hayatın her alanında yer alarak, toplumun her kesimiyle eşit biçimde temsil edilmek istiyoruz. Haklarımızın sözde değil özde olmasını, senede bir gün değil her gün hatırlamasını, verilen mesajların yerini bulmasını ve hayata geçirilmesini istiyoruz. Ülkemizde kadın haklarına verilen değer arttıkça, inanıyoruz ki; ülkemizin gelişimi de o derece artacak ve çağdaş dünyadaki olması gereken yerini en kısa sürede alması sağlanacaktır. ?Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın olduğu? gibi, her gelişmiş ülkenin arkasında da mutlaka kadınlar vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, kadın haklarına duyduğu saygının bir ifadesi olarak, bugün Belediye Başkanlığı görevini şahsıma bırakan Belediye Başkanımız Sayın Dr. Nevzat Çimenoğlu?na tüm kadınlar adına teşekkür ederek, Ülkemiz ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü?nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.?