SES 2011'in Mayıs ayına kadar iş yeri yetkili sendikası olmaya hak kazandı.

Zonguldak Ses Şube Sekreteri Zeki İbik ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi İşyeri Temsilcisi Aykut Doğanay, kısa adı SES olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası adına yaptıkları ortak açıklamada yetkili sendika olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirttiler.
"Kdz. Ereğli Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde örgütlü bulunan üç sendika halen faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu sendikalardan, temsilcisi olduğumuz SES; 2011 yılı Mayıs ayına kadar, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde işyeri yetkili sendikası olmaya hak kazanmıştır" müjdesi verilen açıklama şu şekilde:
"Kamu işyerlerinde, her yılın mayıs ayı aylıklarından yapılan aidat kesintilerine göre "yetkili sendika" belirlenmektedir.
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde örgütlü bulunan üç sendika halen faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu sendikalardan, temsilcisi olduğumuz SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) ; 2011 yılı Mayıs ayına kadar, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde işyeri yetkili sendikası olmaya hak kazanmıştır. Sürekli artan baskı ve yıldırma politikalarına, iktidarın güç ve olanaklarını pervasızca kullanma eğilimine karşı SES üyeleri, geleceklerine ve işyerine sahip çıkma yürekliliğini yine göstermişlerdir. 48 sayı gibi tarihi bir fark ile işyeri yetkisini alan SES üyeleri, bugünden geleceğe bir köprü kurabilmenin heyecanını yaşamaktadırlar. Mayıs 2010 tarihi itibarı ile SES 168, Sağlık Sen 120, Türk Sağlık Sen 92 üyeye sahip olmuştur.

GURURLUYUZ
Sosyal güvencenin, ücretsiz sağlık hizmetlerinin, sağlıkta eşit ve insani bir paylaşım yaratabilmenin çabası ve mücadelesi içerisinde olan SES, özellikle bugünlerde sağlıkçıların gündeminde olan "hastane birlikleri yasası" ile mücadele etmenin olanca ağırlığını hissedip buna ilişkin işyerlerinden ülke geneline, bir mücadele hattı oluşturma çabası içerisindedir.   657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu bile çalışanlarına fazla gören, kamusal alanları ticari birer işletme olarak gören, kazanılmış hakları tek tek kırpan iktidar, kendisine yakın unsurlarla kurulan sendikalarla, işyerlerimizde bizlere hayatı dar etmeye çalışmaktadır.  Göstermelik cilalamalarla çalışanlara şirin görünmeye çalışan iktidar sınıfta kalmıştır. Gerçekliği gören, özverili bir şekilde hizmet üretmeye devam eden sağlık emekçileri, Kdz. Ereğli'de bu dönem de yetkiyi alarak, mücadele arzusunu yükseltmişlerdir.  İşyerindeki yoğun çalışma koşullarına, zorluklara karşın, sendikal mücadele adına özverili emekler sarf eden işyeri temsilciliği ve devlet hastanesi çalışanları 2010 yılında yetkili sendika olmanın haklı gururunu yaşamaktadırlar."