Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulunda mezunlar olan öğrenciler için tören düzenledi. Okul Müdürü Kanca’nın öğrencilere hitaben sözleri velilerden ve öğrencilerden uzun süre alkış aldı.

 

Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Şube Müdürü Hüseyin Çağ, ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Recep Erdoğan, Gençlerbirliği Takım Kaptanı Orhan Şam, okul müdürleri ve davetlilerin katıldığı mezuniyet töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Okul Müdürü Osman Kanca, mezun olan öğrencilere ve ailelerine seslendi.

 

ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Müdürü Osman Kanca öğrencilere hitaben, “Okulda, sizlere, hayatta karşılaşacağınız her problemi ve çözümlerini göstermek mümkün değildir. Sizler, bu çözümleri kendiniz geliştireceksiniz. Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu’ nda almış olduğunuz eğitim bunun için yeterlidir. Gerçek öğretmen hayatın kendisidir ve başarınız tamamen kendinize bağlıdır. Bunun temelinde de mesleki açıdan daima güncel ve çağdaş kalmak, çalışmak, fikir üretmek, referansı geçmişte değil gelecekte olmak vardır. Unutmayınız her şeyin bir bedeli, maliyeti vardır. Bedeline katlanmadan elde edilen her başarı geçicidir. İçi boş imaj kısa vadelidir. Her açıdan çağdaş olmak size bağlıdır. Sizler de bunu başarabilecek güçtesiniz. Sevgili gençler, bugün artık ilköğretim öğrencisi olmaktan çıkıp, ortaöğretim hayatında çözüm ortağı oluyorsunuz. Orada çocukluk döneminden çıkıp gençlik dönemine adımlarınızı atacaksınız. Buna karşılık hayatınızda, problemlere çözüm üretmek, takım çalışması yapmak, yaratıcılık, kültürlü sosyal davranışlara sahip olmak ve değer yaratmak vardır. Kendinizi buna göre yönlendirmeli ve sürekli geliştirmelisiniz. Unutmayınız, sizler yolcu bizler hancıyız. Gelecekte de sıkıştığınız her durumda Okulumuzun yanınızda olduğunu hatırlayınız. Sizlere bıraktığımız manevi mirasa sahip çıkınız” dedi.

 

ÇITA YÜKSELİYOR

Okulun hergeçen gün ilerlemesinin sürdüğünü belirten Kanca, 2009-2010 eğitim öğretim yılında İl ve ilçe genelinde düzenlenen çeşitli sosyal, kültürel ve sportif yarışmalarda birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerle rekorun çok üzerine çıkarak iyi bir ivme yakaladıklarını belirtti. Önümüzdeki yıl bu çıtayı düşürmeden yolda devam edeceklerine vurgu yapan Kanca, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın finanse ettiği ve Ereğli’nin tüm ilköğretim okullarında uygulanmakta olan ve de önümüzdeki yıl Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi yarışmasına, Avrupa birliği projelerine aday “Mutlu Aile Mutlu Çocuk” Projesi uygulamaya konulduğunu, Türkiye’de ilköğretim okulu seviyesinde hazırlanan ilk ve en geniş kapsamlı sosyal eğitim projesine dikkat çeken Kanca, “Değerli anne ve babalar, sizlerin bugün bu pırıl pırıl gençlerle ne kadar övündüğünüzü biliyorum. Aynı övüncü bizler de paylaşıyoruz. Her türlü sıkıntıya göğüs gererek çocuklarınızı okutmak için gösterdiğiniz gayret ve yapmış olduğunuz fedakârlıklar, her türlü takdirin üzerindedir. Sizleri de kutluyorum” dedi.

 

YORUCU MARATON

Kanca konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Öğretmenlerimiz sizler pek çok zorluk ve yetersizliklere, zaman zaman öğrencileri yönlendirmedeki bazı zorluklara rağmen büyük bir azim ve arzu ile onların dağarcığına, çağdaş bilgileri yüklediniz, başarının anahtarlarını verdiniz. Sadece bununla kalmadınız, okul içi ve okul dışı davranışlarınızla formal bir yapılanma içerisinde informal ilişkilerle de okulun idare edilebileceğini, resmi görevinizde halka hizmet etmenin erdemliliğini de veli ve vatandaşlarımıza yaşattınız. Hep sahadaydınız. Sizlere hem teşekkür ediyor hem de takdirlerimi sunuyorum. Yaşamınızın en güzel dönemi olduğunu ileride daha da iyi anlayacağınız yorucu bir eğitim öğrenim dönemini geride bıraktığınız bu gururlu günümüzde bizler topluma sizin gibi değerleri armağan etmenin coşkusunu yaşıyoruz. Yarının dünyasında egemen konumda olabilmemiz zengin ve müreffeh ülkeler arasında yer alabilmemiz için sizler en büyük güvencemizsiniz.

 

 

ONURUNUZU İNCİLTTİRMEYİN

Sevgili öğrenciler, yaşamınız boyunca ilkeli olmaya, planlı olmaya, prensiplerinizden taviz vermemeye gayret edin. Onurunuzu asla incittirmeyin. Haksızlık karşısında mazlum, pısırık olmayın, yasal ölçüler içerisinde hakkınızı sonuna kadar arayın. Silik bir kişilik olmayın. İnsan olmanın onurunu ve erdemini ve hatta şerefini taşıdığınızı asla unutmayın. Onurlu davranışlarınız, yaşamını asalaklıkla idame ettirmiş,  üretmekten aciz insanlarca sürekli eleştirilebilir, hatta başarılarınız kıskanılıp iftiralara da maruz kalabilirsiniz. Bu durum sizleri incitebilir ve üretme sıkıntısı olanlara günlük popülarite kazandırabilir.  Ama bu geçicidir. Kalıcı olan ahlakın, erdemliliğin ve şerefin sürekliliğidir.