AKP Zonguldak Belediye Meclis üyeleri yaptıkları ortak açıklamada, konuşmak için konuşmadıklarını belirttiler.
Belediye Meclis gurubunun yazılı açıklaması aynen şöyle: 'Temmuz ayı ilk meclis toplantısında sorduğumuz sorular üzerine Sn  Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in konuşmak için konuşuyorsunuz ithamıyla karşı karşıya kaldık oysa herkesin bildiği gibi sorularımız netti. Evet 6 aydır fakir, 3 aydır asker aileleri maaş alamıyordu.Aynı şekilde Şehir çöple çukurla çamurla ve tozla boğuşuyordu. Anladık ki duyulmuyor ve görülmüyor
Yine aynı şekilde taşeron marifeti ile temizlikte, fen işlerinde, park bahçelerde ve otoparklarda çalıştırılan işçilerinde maaşlarının iki buçuk aydır ödenmediği de ortadadır. Yani anlayacağınız hadise çok
Buradan yola çıkarak sorduğumuz soruların sağlamasını halkımızla belgeli olarak paylaşmaya ve olması gerekenleri takip etme kararlılığı içinde olacağımızı deklare etme adına 2012 Mart ayı Meclis oturumunda sorduğumuz çocuk parklarının halini resimlerle önünüze koyuyoruz ve hal ortadadır.
Oyuncaklar kırılmış tahrip olmuş çocukların ve kadınların mahalle insanının ortak kullandığı parklar boyasız yıkık dökük çöp ve vb berbatlıklar içinde pergolalar kırılmaya yüz tutmuş her an ölümlü kazalara sebebiyet verilecek şekilde ve banklar oturulamayacak vaziyettedir.
Tablo Şehrimiz adına utanç vericidir.Adalet ve Kalkınma Partisi grubu olarak Sn Belediye Başkanını hiçbir şey üretemiyor  hiç olmazsa yapılanları korumaya ve görevinin sorumluluğunu yerine getirmeye halkımız adına davet ediyoruz.