Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, yaptığı değerlendirmede yapılan referandumun kasıtlı olarak Kozlu'da Ali Bektaş'a güvenoyu boyutuna çekildiğini söyledi. Ailesinin çirkin laflarla taciz edildiğini belirten Başkan Bektaş, "Kamu kurumu olarak, belediye olarak, beldede halkımızın her isteğine, belediye hizmetlerden sosyal yardımlara ve hatta iş aramasından aile sorunlarına kadar her bize ihtiyaç duyduğunda yanlarında olduk. Bütün bunlara rağmen bu referandum hala daha bize düşmanca bakanların olduğunu gösterdi. Şimdiden 4 sene sonraki yerel seçimlerin hesabını yapanlar, 4 yılın uzun bir zaman olduğunu akıllarından çıkarmasınlar.  Doğruları doğruca söylesinler, yapılan yanlışları da mertçe eleştirsinler. Ama dedikodu yapmasınlar. Bize düşman gibi bakanlara, bizde artık, onlar gibi bakacağız. İğrenç laflarla, çoluk çocuğumu rahatsız etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu tür girişimlerin sonucu çok acı olur. Bunu ister tehdit isterse uyarı olarak algılasınlar. Ama ne ailem, ne belediye çalışanları, ne de belediyeye hizmet edenler hakkında dedikodu ettirmem. Bu tür girişimlere hukuksal olarak gereken cevabı veririm" diye konuştu.
Referandum sonuçlarından her partinin alacağı dersleri bulunduğunu belirten Başkan Bektaş, "Referandum sonuçlarına baktığımızda her partinin alacağı dersler vardır. Benim de alacağım, aldığım dersler vardır. Her şeyi yeniden gözden geçireceğim. Özellikle bir kısım insanların bu referandumu, Ali Bektaş'a güven oylaması gibi algılayıp, aleyhte çalışmaları bizi çok üzdü. Ama Kozlu halkı da, bize ve belediyeye sahip çıktı. Bunu da sandıklarda gayet iyi gösterdi" dedi.
Bektaş, bir milletvekilinin yaptığı, "Ak parti baskı yaparak seçimi kazandı" söylemlerine de cevap verdi. Seçimde belediye imkanlarının kullanılmadığını vurgulayan Bektaş, şöyle devam etti; "Bir milletvekilinin Ak parti'nin baskı yaparak seçimi kazandığı yönünde söylemleri kafama takıldı. Seçimde, belediye imkanlarını kullanmadık.
Ahlaktan bahseden bu şahıs, 'il başkanlığından istifa etmedim, etmiyorum' diyen ve milletvekilliği aday başvurusunun bitimine 15 gün kala il başkanlığından istifa edip, milletvekili olan kişidir. Bu kişi ahlaktan bahsediyor. Ahlaksızların, ahlaktan bahsetmeye başlaması, beni, 'acaba kıyamet mi kopacak' diye düşündürüyor."