Alaplı Belediyesi de, bakanların yaptığı ziyaretleri mutlulukla karşıladı.

Çevre Bakanlığı'ndan "ÇED Raporu" aşamasında olan Alaplı Limanı'na, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın da "Tamam" demesi yörede sevinçle karşılandı. Alaplı Belediyesi'nin bu konuda yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, beraberinde Bakanlık Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, Vali Erdal Ata, Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve diğer yetkililerle birlikte,  Alaplı Limanı alanı ve Alaplı-Akçakoca duble yol çalışmaları kapsamındaki tünel açma çalışmalarını inceledi. Bakan Yıldırım, incelemelerinden önce Ustaoğlu Gemi Tersanesi'nde de brifing aldı.
Çevre Bakanlığı'nda "ÇED Raporu" aşamasında olan ve Ulaştırma Bakanlığı'nın da "olumlu" görüşü beklenen Alaplı Limanı alanını inceleyen Bakan Yıldırım'a; Liman Projesi Koordinatörü Şehir Plancısı Esra Alpago ve Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu tarafından proje üzerinde bilgiler verildi. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu; Alaplı Limanı'nın en büyük özelliğinin, Alaplı şehir merkezini ve karayolunu ulaşımda sıkıntıya sokacak bir bağlantısının olmaması olduğunu belirterek, "Alaplı halkı büyük bir heyecanlı bu projenin bir an önce hayata geçmesini bekliyor. Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz" dedi. Bakan Yıldırım, Başkan Çimenoğlu'nun bu konuşmasının ardından, "Tamam. Siz çalışmaya devam edin. Siz girişimlerinizi aksatmadan sürdürün" dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın  Alaplı Limanı Projesi'ne "Olur" vermesini Alaplı adına büyük bir memnuniyetle ve mutlulukla karşıladığını belirterek, "Alaplı Limanının bu aşamaya gelmesinde büyük katkıları olan başta Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ve diğer ilgili Bakanlarımıza, Zonguldak Valimiz Sayın Erdal Ata'ya ve Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Fazlı Erdoğan'a, Alaplı Kaymakamı Sayın Aydın Memük'e ve emeği geçen herkese Alaplı Belediyesi ve Alaplı halkı adına sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Bakan Binali Yıldırım, Alaplı-Akçakoca arasında duble yol projesi kapsamında devam eden tünel açma çalışmalarını da inceledi. LİMAK Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'den çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Binali Yıldırım, incelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Görüyorsunuz, burada çalışmalar gece gündüz devam ediyor. Bir yıl sonra, Düzce-Akçakoca-Alaplı ve Ereğli arasındaki karayolu, otoyol kalitesinde duble yol olarak tamamen bitmiş olacak. Şu ana kadar bizim dönemimizde 12 bin kilometre duble yol yaptık. 6 bin kilometre daha tamamlandığında, 18 bin kilometre duble yola ulaşmış olacağız" dedi.