Demokratik Sol Parti Alaplı İlçe Başkanlığına Yaşar Önelge yeniden seçildi.

DSP Alaplı İlçe Olağan Kongresi Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde başkan Yaşar Önelge katılan delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

DSP'nin kurulduğu günden bu yana ilkeli bir siyaset yaptığını söyleyen Önelge, ülkenin üzerinde kirli oyunlar oynandığını öne sürdü.

Önelge konuşmasında şunları söyledi:

Ülkemiz üzerinde oynana kirli oyun ve haince senaryolar halkın gözü önünde en çirkin şekilde ABD emperyalizmi tarafından rolleri dağıtılanlar tarafından oynanmaktadır.10 yıllık zaman dilimi içersinde Büyük Önder Atatürk'ün Gençliğe hitabesinde belirttiği gibi, ülkemizin kaleleri zapt edilmiş. Tersanelerine girilmiş adeta savaşamaz hale getirilmiştir. Gaflet dalalet ve hıyanet ülkemizde adeta kol gezmektedir.  Halkımızın kömür ve makarna torbalarıyla sadaka kültürüne alıştırılmış. Tarım kesimi yoksullaştırılmıştır. Bu yetmezmiş gibi nereye el atsan dökülen idare sistem oluşturulmuş ehliyeti ve refakati olmayan kimseler devletin en has kadrolarında görevlendiriliştir

ALAPLI DA NASİBİNİ ALDI

Ülkenin gidişatından Alaplı'nın da nasibini aldığını anlatan Önelge, Alaplı halkıyla alay edilir gibi birkaç tane çöp bidonun yerleştirilmesini töreni yapılmaktadır. Bunun yanında Akçakoca ya da Ereğli tarafından gelen bir yabancı şehre nereden gireceğini bilememektedir. Giriş yerleri kirli siyaset ve birkaç kişini rantına terk edilmiştir. Bu tür şeyler bizleri yılgınlığa ve çaresizliğe sevk etmemelidir. Tüm bunların çözüm yolu halkta yani bizlerden geçmektedir. Alaplı halkıyla hep alay edilmiştir dedi.

2 YILDIR YARDIM ALMADIK

2 yıldır genel merkezden hiçbir maddi yardım almadan devam ettiklerini vurgulayan Önelge, konuşmasını şöyle sürdürdü: İlçe teşkilatı olarak tüm resmi kutlamalarda eksiksiz olarak katılarak yerine getirdik. 2012 yılında parti binamızı kirası yüksek olması ve ödeme imkanımız olmaması nedeniyle taşındık. Hiç bir kuruluşa borcumuz bulunmamaktadır.2009 yılından bu yana genel merkezden hiçbir şekilde yardım gelmemiştir. Yapılan tüm masraflar elektrik, su, telefon gibi giderler yönetim kurulu tarafından karşılanmaktadır.

Konuşmaların ardından delegelerin tamamının oyunu alan Yaşar Önelge, tekrar DSP Alaplı İlçe Başkanlığına seçildi.