Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Halkımıç hiç çekinmeden, rahat rahat musluk suyu içebilir dedi. Ülkemizde son zamanlarda damacana sularıyla ilgili yaşanan tartışmalara dikkat çeken Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Bu durum, insanlarımızı da endişelendirmiştir. Vatandaşlarımız, büyük bir güvenle musluklarından akan suyu içebilirler. dedi.
Alaplı şehir şebekesi içme sularından son olarak alınan su numunelerinin sonuçlarını da açıklayan Başkan Çimenoğlu, açıklamasında şöyle dedi:
Son günlerde damacana suları Türkiye gündemini meşgul eden konulardan biri. Su insanlığın en önemli ihtiyaç maddesi. Gelecekte büyük savaşların da su yüzünden çıkacağı tahmin ediliyor. Göreve geldiğimden itibaren, biraz da mesleğim gereği su ile ilgili problemlere özellikle özen gösterdim.
Bu nedenle, ayrı bir birim oluşturarak Belediyemiz bünyesinde Su İşleri Müdürlüğünü ve ekibini kurdum. Biz göreve başlamadan önce sık sık su kesintileri yaşanıyordu.  Biz bunun nedenini araştırdık; daha önce İller Bankası tarafından açılmış ancak işletmeye alınmamış bir su kuyumuz vardı.
Önce bu kuyuyu işletmeye açtık, ardından su kuyularındaki su motorlarının hepsinin bakımını, onarımını yaptık ve ayrıca yedekleme sistemi de kurduk, Motorlardan birinin arızalanması durumunda, hemen yanındaki yedek motor devreye giriyor. Su kaçaklarını bulmak için yeni bir cihaz aldık ve bu cihazla su kaçaklarını sistemli olarak kontrol ettik. Büyük oranda su kaçakları tespit ettik ve  bununla ilgili önlemlerimizi de aldık.
Tüm bu önlemlerin sonucu olarak, bu yaz sıcağına rağmen tüm su depolarımız ağzına kadar dolu. Biz daha vatandaşımızı su tüketmeye teşvik etmeye çalışıyoruz; çünkü herhangi bir su sıkıntımız yok. Yalnız bir tek problem yaşayabiliyoruz çok nadiren de olsa. Bizim su kuyularımızın olduğu bölgede elektrik kesintileri olursa, işte o zaman şehir şebekesine su basamıyoruz ve su mecburen sular kesiliyor. Bunun haricinde ilçemizde suyumuz bol; hiçbir sıkıntımız yok. Hatta, susuzluk çeken köylerimize su tankerlerimizle su veriyoruz. Biliyorsunuz; Tüketime Sunulan İçme Kullanma Suları Avrupa Birliği Muktesebatı doğrultusunda hazırlanıp 17 Şubat 2005 tarihinde çıkan ve 25730 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik gereğince devamlı kontrol edilmekte ve denetlenmektedir. Ayda iki defa içse sularımızdan numune alınarak tahlilleri yapılmaktadır.
Bu numuneler Sağlık Müdürlüğü'nce bizden de habersiz olarak alınıyor. Son olarak da, TOKİ, Yeni Siteler ve Karşıyaka Mahallesi'nden alınan su numunelerinin sonuçları yine oldukça temiz geldi. Analiz sonuçları neticesinde sularımız, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine uygun olarak tespit edildi. Bizim en iddialı olduğumuz konulardan biri de sudur. Biz her ay, bize gelen su numunelerinin tahlil sonuçlarını gerek internet sitemiz, gerek basın yoluyla ve gerekse Belediyemiz gazetesi vasıtasıyla vatandaşlarımızla paylaşıyoruz.
Bu konuda Türkiye'deki örnek belediyelerden biriyiz.  Alaplı'da musluklardan akan su gayet sağlıklıdır, hiçbir mikrop barındırmamaktadır, içime son derece elverişlidir.
Özellikle, bugünlerde TV'lerde çıkan haberlerde birtakım firmaların ürettiği damacana suların tehlikeli olduğu, alınan su numunelerinin kirli çıktığı tespit edilmiş, bu durum insanlarımızı da endişelendirmiştir. Sağlık Bakanlığı da, musluk sularının içilmesini önermiştir. Biz ilçemizdeki musluklardan akan suların gayet sağlıklı ve içilebilir olduğunu söylüyoruz; su numunelerinin sonuçları da bunu belgeliyor. Halkımız hiç çekinmeden rahat rahat, musluk suyu içebilir.