Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, yaz aylarının gelmesiyle tatil yapmayacaklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Korkutan, ilk etapta 12 Eylül'de yapılması düşünülen Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili çalışmaları olduğunu belirterek şöyle konuştu;
"İLK DARBE REFERANDUMDA,
İKİNCİ DARBE SEÇİMLERDE"
 "Bununla ilgili İl Divan Toplantısı gerçekleştirdik. İlçe başkanları ve belde başkanları ile bir araya geldik. Çalışmalarımızı değerlendirdik. Milliyetçi Hareket Partisi, bu referandumda ve zamanında veya erken yapılabilecek bir seçime karşı hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. Bu doğrultuda partimizin bütün belde teşkilatları temsilcilik düzeyinde kurulmuş vaziyettedir. Milliyetçi Hareketçi Partisi, referandumdan başlamak üzere bundan sonra yapılacak her seçimde sandık başına dört görevli görevlendirerek seçimlere iştirak edecek. Ayrıca bu yaz aylarınsa partimiz il ve ilçe başkanlarımız tatil yapmaksızın köy ve mahalle gezilerine başlayacak.
Halkımızla buluşacağız. Halkımıza evvela referandumun bugünkü şeklinde kabul edilmemesi gerektiğini ve 'hayır' oyu verilmesi gerektiğini anlatacağız. Ayrıca bunun dışında köylerimizin ve mahallelerimizin sorunlarıyla ve genel sorunlarıyla ilgilenme fırsatı bulacağız. Bilmediğimiz sorunları yeniden tespit edeceğiz. Muhalefet görevimizi başlatmış olacağız. Dolayısıyla seçim çalışmalarına erken başlamış olacağız. 12 Eylül'de referandum yapılacağını hesap ederek çalışmalarımızı ona göre hazırlıyoruz. Referandumda 'hayır' mücadelesine hazırlanıyoruz. Vatandaşlarımıza bu referandumda hayır oyu verdirmek istiyoruz. Seçimde de ikinci bir darbeyi iktidara vermek üzere çalışmalarımız hızlandırdık. Ama, aklımızın bir köşesinde de referandumun aynı zamanda bir erken seçim referandumu olabileceğini de düşünerek ona göre hazırlık yapıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu'ndan temsilci düzeyindeki görevlendir-melerimizi yaptık. Mahalle ve köylerdeki temsilcileri yeniden gözden geçiriyoruz."
"MİLLET BEŞ VERİRSE
MHP ONA DA HAYIR DEMEZ"
Korkutan, MHP Merkez İlçe Başkanı Orhan Korkmaz'ın, "Zonguldak'tan bir milletvekili çıkaracağız" sözünün de yanlış anlaşıldığını ifade ederek şöyle konuştu;
"Biz İlçe Başkanımızın ne konuştuğunu biliyoruz. Orada o günlerde Avrasya grubunun yayınlamış olduğu anket vardı. İlçe başkanımız, 'Bu bile yüzde 15 düzeyinde gösteriliyorsa, bir milletvekili çıkaracak durumda olduğumuzu gösteriyor' şeklinde konuştu. 'Oysa biz daha fazlasını hedeflemeliyiz' işaretine noktayı koymak istedi. Bunu söylemek istedi, bu da yanlış anlaşıldı. Milliyetçi Hareket Partisi, il, ilçe ve belde teşkilat başkanlarımızın tamamıyla birlikte bu dönemin yani 7 yılı aşan AKP dönemi iktidarının büyük bir yıkıma sebep olduğunu, hem dışarıda hem içeride Türk Devleti'nin itibarının zedelendiği bir döneme denk geldiğini düşünüyor. Dolayısıyla milletimizin huzuruna da bu yıkıma ne kadar destek olduysan bunu düzeltecek olanlara da o kadar destek ol diyerek çıkacak. Yani yıkıma Zonguldak'tan üç milletvekili verdiysen düzeltmeye de toparlamaya da Zonguldak'a üç milletvekili ver diye yola çıkacaksın. Merkez İlçe Başkanımızın da görüşü de o doğrultuda olacaktır. Burada bir yanlış anlaşılma oldu. 'Milletimizin huzuruna üç milletvekili istiyoruz' diye çıkacaktır. Millet beş verirse, MHP ona da hayır demez."