Kuşkusuz çalışmaları ile “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” dediği bölgenin sevilen isimlerinden Doktor Recep Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adaylığı sürecini, çalışmalarını ve son gelişmeleri değerlendirdi. CHP’nin her kesime hitap eden projeleri ile Türkiye’nin temel taşlarını ge lecek nesillere taşıyacağını söyleyen Erdoğan, Zonguldak bölgesinin sıkıntılarını birlik ve beraberlik içerisinde çözüme kavuşturacağını, kısa orta ve uzun vadede çıkartılacak sorunların üstesinden teker teker geleceklerini söyledi. Bölge halkının her zaman hizmetinde olduğunu söyleyen Erdoğan, “Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi bölgemizi huzurlu sorunları çözülmüş yeni vizyonlar peşinde koşturmak için mücadele etmekteyiz. Bizim tek hedefimiz var o da çalışıp bölgemize katkı sağlamaktır” dedi.


SİYASET İÇİN DEĞİL GÖNÜLDEN YAPIYORUZ

Bölgede başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Erdoğan, bu çalışmaları siyaset olarak değil gönülden yaptığını söyledi. Zonguldak’ın negatif enerjisini pozitife çevirmenin çok zor olma dığını belirten Erdoğan vatandaşların da taleplerini parti yönetimlerine iletmeleri gerektiğini ifade etti.  CHP’nin güçlenmesi için her noktaya ulaşmak zorunda olduğunu ve kendisini bu konuda yeterli gördüğünü belirten Erdoğan, adayların hakka-niyet içinde belirlenmesinin her anlamda partiye, Zonguldak’a yararlı olacağını ve sandığa yansıyacağını ifade etti.

“HASTALARIMLA YAŞAMI PAYLAŞTIM”

Ereğli ve Alaplı’nın bütün köylerini gezdiğini, vatandaşlarla birebir görüşerek dertlerini dinlediğini belirten Erdoğan, sorumluluk hissettiği için Milletvekili aday adayı olduğunu vurgulayarak, “Hastalarımla yaşamı paylaştım. İnsan-larla bir şeyler paylaşınca kendimi rahat hissediyorum. İnsanlar bizi evlerine, köylerine davet ettiler. Ereğli’de ve Alaplı’da gitmediğim köy kalmamıştır. Her daim yanlarında oldum. Köy lerde işsiz gençlerin olduğunu gördüm. Yok-sulluğun olduğunu, tarımın ve hayvancılığın bittiğini, çevre sorunlarının olduğunu ve insanların biz lerden talebi olduğunu gördüm. Bizleri bu sorunların çözeceğimize insanlar inandırdı” sözleri ile konuştu ve parti çalışmaları hak-kında şu bilgileri verdi.

ESNAFA YENİ DÜZEN

CHP iktidara yürümektedir. Bakın partimizin sözlerine, Esnaf ve Sanatkarlarımızın ülke çapında istihdamı arttırabildikleri, talep değişikliklerine ve çeşitliliklerine kısa sürede uyum sağlayabildikleri, bölgelerarası dengeli büyüme ve gelişmeye katkıda bulundukları, rekabet koşullarına hızla uyum sağlayabildikleri bir düzen vaat ediyoruz.

AİLE SİGORTASI

Sosyal demokrat Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’de güçlü bir Sosyal Devlet oluşturmayı bütün hedeflerinin üstünde tutar. Bu nedenle CHP’nin büyük bir kararlılıkla yaşama geçirmek istediği Aile Sigortası programı, Türkiye’de güçlü bir Sosyal Devlet'in inşası sürecinde atılacak çok önemli bir adımdır. Aile Si-gortası, toplumu oluşturan en küçük birlik olan “aile”yi korumayı amaçlar. Çünkü aileler aşsız, işsiz kalmadığında toplumun bütünü korunuyor demektir. Aile Sigortası kapsamına alınan tüm yurttaşlar, aynı zamanda sağlık sigortası hakkını kendiliğinden kazanacak ve genel sağlık sigortalı sayılacaktır. Bu çerçevede Aile Sigortası kapsamına alınan tüm yoksul yurttaşlar, ücret ö-demeksizin diledikleri kamu ve üniversite hastanelerinde tedavi olabileceklerdir. Ayrıca kullandıkları ilaç ve tıbbi malzemeleri de diğer sigortalılar gibi elde edebileceklerdir. 

HER KESİME KALİTELİ YAŞAM

Kadın-Erkek eşitliğine inanıyoruz, kadın-erkek her yurttaşı her alanda eşit bir Türkiye yaratacağız. Çünkü eşitli güçlendirir, eşitlik Türkiye’nin aydınlık geleceğinin ve demokrasinin garantisidir. Emeklilerimize çağdaş yaşamın tüm olanaklarından faydalanabilecekleri onurlu, kaliteli bir yaşam vaat ediyoruz. Kendi çiftçimizi ve üretim potansiyelimizi destekleyen, ülkemizin ithalata bağlı olmaktan kurtaracak, çiftçimizin refahını ve soframızın bolluk bereketini artıracak yeni bir tarım düzeni kurmayı vaat ediyoruz. Gençlerin iyi eğitimli, özgüvenli, hoş görülü, kültürlü, sorumluluk sahibi, laik ve demokratik Cumhuriyetin birikimlerini içtenlikle benimseyen, özgür bireyler olarak yetişeceği bir Türkiye vaat ediyoruz.

İNSAN ONURUNA SAYGILIYIZ

Bilgi toplumunun tüm olanaklarından faydalanabilen, maddi sorunların sıkıntısını hissetmeyen, en verimli çağlarında hayattan kopmayan, bilim, spor ve sanatta en üst seviyelere çıkan, eğitimin her aşamasında nitelikli, üretken ve yenilikçi öğrencilerle dolu bir Türkiye vaat ediyoruz. CHP iktidarında modern köleliğe son vermeyi vaat ediyoruz. Engelli bireylerin çağdaş yaşamın gerektirdiği olanaklara her alanda kavuşmalarının temel bir insan hakkı olarak kabul edildiği bir Türkiye vaat ediyoruz. Türkiye’nin sadaka dağıtan bir devlet olmaktan çıkarıp, insan onuruna saygılı, güçlü bir sosyal refah devleti haline getirmeyi, böylece açlık, yoksulluk ve eşitsizliklerle mücadele etmeyi ve Türkiye’de fırsat eşitliğini gerçekleştirmeyi vaat ediyoruz. Bir kez daha buradan bölge halkımızın sonuna kadar yanında olduğumu yineleyip saygılar sunuyorum.