Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Kireçlik'e Hema tarafından kurulması düşünülen termik santrale bölge halkı ve o muhtarların karşı olduğunu Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği olarak halkın ve muhtarların sonuna kadar yanında olduklarını açıkladı.

Kdz.Ereğli'nin doğal güzellikleri arasında yeralan ve özellikle yaz aylarında bölge halkının akın akın gittiği Kireçlik güzergahına HEMA tarafından yapılması düşünülen ve girişimlere başlanan termik santrale bir tepki de Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol'dan geldi.
Başol gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamasında, kurulması düşünülen termik santrale bölge halkının ve o bölge muhtarlarının karşı olduğunu vurgularken termik santrallere karşı olmadığını insan sağlığı ve çevreye zarar vermeyecek şekilde başka noktalara kurulabileceğine dikkati çekti. Başol yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Termik santral ile ilgili olarak biliyorsunuz o bölgenin muhtarları bir eylem gerçekleştirdi. Ben şehir dışında olduğum gerekçesi ile muhtarlar derneğini temsilen başkan yardımcımız ve diğer muhtarlarımız katıldı. Ben halkımın ve muhtarlarımın istemediği bir şeye kesinlikle evet demem. Millevtekilimiz Fazlı Erdoğan ile görüştük orası ile ilgili çalışmaların devam ettiğini Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin bir talebi olduğunu belirtti. Halkımızı ve muhtarlarımızı üzmeyen bir neticeye varılırı umut ediyorum. Termik santrallere, enerjiye tabiî ki ihtiyaç var, kurulmalı.
Doğaya ve insana zarar vermeyecek şekilde bunun çalışması yapılması gerekir. Ben bir bilim adamı değilim, bilim adamlarının hocalarımız daha iyi bilirler, değerlendirirler. Halkımızın muhtarlarımızın istemediği bir şeyi bizde istemeyiz ve onların sonuna kadar yanındayız" dedi.