Siyasi parti il başkaları milletvekili genel seçimlerini değerlendirdi.

Siyasi parti İl Başkanları, 12 Haziran Pazar günü yapılan genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. AKP’den 3 milletvekili ve CHP’den 2 milletvekili çıkartan seçim sonuçlarını hem iktidar partisi il başkanı, hem de ana muhalefet partisi ile muhalefet partileri il başkanları değerlendirerek, üç kez tek başına iktidara gelen AKP’yi kutladılar.

UÇAR; “BÜTÜN PARTİLERİN TOPLAMINA YAKIN OY ALDIK”
AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar: “12 Haziran’da yapılan seçimde beklediğimiz neticeyi aldık. Hedeflediğimiz rakamlara ulaştık. Hatta daha önce yapılan referandum da oyu aldık. Bütün siyasi partilerin toplamına yakın bir oy aldık. Burada gönlümüz isterdi ki dördüncü milletvekilini çıkartmak. Ama daha önemlisi teşkilat olarak burada hedeflemiş olduğumuz seçmen sayısına ulaştık. CHP’nin de oyu yükseldi. Bu da doğaldır. Çünkü Zonguldak’ta seçim diğer illerde oranla çok farklı bir ortamda geçiyor. Çok çetin bir seçim oldu. Burada açıkçası muhalefet partisi bütün alternatifleri kullandı. Burada AK Parti dışındaki bütün siyasi partiler, ‘Bize oy vermezseniz CHP’ye oy verin’ diye halkı da yönlendirdiler. Böyle bir enteresan seçim geçirdiğimiz için bu başarıyı küçümsemiyorum. Bu gerçekten ciddi bir başarı ve teşkilatlarımız ile adaylarımız çok güzel bir çalışma içerisinde bu başarının altına imza attılar.”

PEKER; “SEÇİM SONUÇLARINDAN KAYGILIYIM”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, 12 Haziran 2011 genel seçim sonuçlarını değerlendirerek, seçim sonuçlarından kaygılı olduğunu ve Türkiye’nin sorunlarının çözülemeyeceğini düşündüğünü ifade etti. Peker, açıklamasında şunları söyledi:
 “Öncelikle seçimlerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Zonguldak seçim sonuçlarını değerlendirirsek, hiç de sevindirici değil, biz 2-3’ü, 3-2 yapma düşüncesindeydik, ama ancak 2-3 olarak neticelendi. Oy sayısında bir patlama oldu. 2007 seçimlerinde 85 bin olan oyumuz, bu seçimlerde 144 bin oldu. Bu oy artması Türkiye geneline de yansıdı, ama Zonguldak’ta fazla oldu. Oylamaya vurduğumuzda çok bir şey fark etmiyor. Türkiye’de iki kişiden biri AKP’ye oy vermiş. Ama Zonguldak’ta böyle değil. Bu artış bizi tabi tatmin etmedi, milletvekili sayımızı artırmak istedik, ama olmadı. Benim şöyle kaygılarım da var: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’ta yaptığı mitingde Zonguldak’la ilgili bir şey söylemediğini gördük. Bir tek şey söyledi, o da üniversitenin kurulmasıyla ilgili söylediği yanlış söz oldu. Zonguldak’a sırtını dönmüş bir Başbakan’ın lideri olduğu AKP’ye bu kadar oy çıkması bana göre doğru değil, neden? Emekliyle ilgili hiçbir yaptırımı olmadı, işçiyle ilgili seçimlerden sonra göreceksiniz, toplu sözleşmeleri hep beraber göreceğiz. İşçi haklarının yararına bir karar çıkmayacak. O zaman bu otomatik olarak esnafa da olumsuz yansıyacak. Anayasada değişiklik yapacak sorumluluğu kendi alamadı diyorlar. Onlar kendileri bir şekilde alırlar. Bağımsızdan alırlar, siyasilerden alırlar, bir şekilde meselelerini halleder onlar. O anlamda bu seçim sonuçlarından kaygılıyım. Türkiye’nin ileriye dönük sorunların çözümlenemeyeceğini düşünüyorum. İnşallah ben yanılırım.”
Peker, Mehmet Haberal’ın çıkışının 10 günü bulabileceğini, hapishaneden çıkamama gibi bir risk olmadığını belirterek, hapishaneden çıkmanın o kadar kolay olmadığını, bir takım bürokratik işlemler olacağını da sözlerine ekledi.
Seçim kampanyası boyunca teşkilatın yeterli derecede çalıştıklarını ifade eden Peker şunları söyledi:
“Zonguldak’ta merkez ilçe, il yönetimindeki arkadaşlar, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, Haberal ailesi, ağırlıklı olarak Haberal ailesi var. Sayın Genel Başkanımızın bir sözü var, herkesle tokalaşacağız, her gördüğümüzle biz de tokalaştık. İnanın şehirde gezerken bile tanımadığım insanlar beni tanıyor, ben tanımasam da onların ellerini sıktım. Kadınlarım her akşam 22.30’a kadar çalıştılar. Kesinlikle çalıştılar, içlerinde en az çalışan benim. Geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında gerçekten çok iyi çalıştılar. Çalıştık, ama olmadı.”

SARI; “VATANDAŞ AKP’YE SİVİL ANAYASA UĞRUNA OY VERDİ”
Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı: “Her şeyden önce 12 Haziran seçimi ülkemize hayırlar getirir inşallah. Vatandaşlarımız sandık başına gitti. Güzel bir seçim oldu. Bu seçim neticesinde de hiçbir sıkıntı olmadan, hiç kimsenin burnu kanamadan geçti. Bu seçim inşallah önümüzdeki 4 yıl ülkemizi refaha ulaştırır. Tabi seçim sonuçlarını incelediğimiz zaman Saadet Partisi olarak biz beklediğimiz oyun çok altında bir neticeyle karşılaştık. Ama bizim için aslı olan milletimize doğruları, güzellikleri ve olması gerekeni anlatmaktı. Teşkilatlar olarak ta inanıyoruz ki, bu vazifemizi en güzel şekilde gerçekleştirdik. Tabi bu vatandaşın takdiridir. Bu takdire de bizim diyecek bir şeyimiz yoktur. İnşallah biz Saadet Partisi olarak,  bundan sonraki yerel seçim hazırlıklarına başlayacağız. Bu seçimde de yine vatandaşımızı en güzel şekilde doğruları anlatacağız. Biliyorsunuz ki, Saadet Partisi arkasından rüzgâr esmeyen, bazı güçler tarafından her zaman bölünüp, parçalanmış ve kapatılmış bunlara karşı mücadele eden bir siyasi partidir. Fikriyatı vardır. Bu fikriyatının yanında Türkiye’nin maddi ve manevi kalkınmasını sağlamak için elinden gelen gayreti her zaman göstermiştir. Yine de gösterecektir. Bu seçim sonuçlarının böyle çıkmasından dolayı biz vatandaşlarımıza ve halkımıza asla küskün değiliz. İnşallah önümüzdeki seçimlerde iyi sonuçlar çıkartmaya gayret edeceğiz. Bu seçim aynı zamanda AKP’nin üç kez tek başına iktidara gelmesidir. Artık AKP’nin de arkasına saklanabilecek hiçbir gerekçesi kalmamıştır. Eğer bu milleti seviyorlarsa ve yanında olduğunu göstermek istiyorlarsa, bu milletin menfaatine çalışmalar yaparlar. Bu milletin karnına gidecek lokmayı daha çok nasıl yapabiliriz onu düşünmeleri gerekir. Bu milletin sivil bir anayasa isteği vardır.  Vatandaşlarımızda bu sivil anayasanın hayaliyle oy vermişlerdir.  İnşallah AKP insanlara seçimlerde verdiği sözü yerine getirir. Yerine getirmese de, artık yapacağımız bir şey yok. Vatandaşımız ne istiyorsa onu yerine getirmek lazım. Bu gemi batarsa hepimiz batacağız. Çıkarsa da hepimiz birlikte çıkacağız. Yaptıkları her iyi işlerin arkasında olacağız. Ama muhalefet görevimizi de asla bırakmayacağız. Bütün mücadelemizi yanlışların karşısında olup doğruları milletimize anlatmaya gayret edeceğiz. Vatandaş AKP’nin karşısında muhalefet yok diyor. Aslında muhalefet vatandaşın kendisi olmalıdır. Eğer muhalefet istiyorlarsa, önce vatandaş kendisi muhalefet olacak, ondan sonra meclise kendi görüşündeki siyasi partiyi göndererek, orada da bir muhalefet oluşmasına gayret gösterecek.  Vatandaşımız önce bulunduğu yerde muhalefet olacak. İnşallah bundan sonraki seçimlerde bu dediğimiz doğrulardan vatandaşımız mücadele eder ve ülkemizin de kurtuluşuna vesile olur.”

GONCA; “AK PARTİ’YE BAŞARILAR DİLİYORUM”
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Zonguldak İl Başkanı Secaattin Gonca: “Öncelikle seçimin hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti’yi tebrik ediyorum. Demokrasi kuralları içerisindeki bir seçime saygı duyuyoruz. HAS Parti olarak yeni kurulmuş olmamıza rağmen tüm teşkilatlarımızla birlikte elimizden gelen çabayı ve gayreti gösterdik. Halkımızla her şeyi paylaştık. Belde ve ilçelerimizin tamamında seçim çalışmalarımızı tamamladık. Ancak aldığımız sonuç itibariyle yeni bir parti olmamız nedeniyle biz sonuçları partimiz açısından uygun görüyoruz. Önemli olan önümüze bakmak… Sonuç itibariyle seçimlerde AK Parti ülkeyi yönetmek üzere halkımızdan gerekli olan desteği ve vizeyi almıştır. Bundan sonra ki çalışmalarında Ak Parti’ye başarılar diliyorum. Teşkilatını da kutluyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

ERCAN; “CHP KRAVATLILAR PARTİSİ OLMAKTAN KURTULMALI”
Demokratik Sol Parti (DSP) Milletvekili Adayı Cafer Ercan: “Halkımız AKP’yi seçti. Sol ise, CHP adı altında iktidara gelemez. CHP olduğu sürece AKP’de iktidardan düşmez. CHP’ye insanlar oy vermiyor. CHP oyunu yüzde 20’den yüzde 25’e çıkartmak çok büyük bir başarı değil. CHP’den yüzde 40 bekleniyordu, yüzde 25 çıktı ve küçük partilerin hepsi bitmiştir. Bundan sonraki seçimlerde AKP bu performansına devam ederse, yine halkın gönlünü kazanır. Sol başka bir ad altında siyasete devam etmeli. CHP adı altında değil.
CHP’ye bu insanlar oy vermiyor. Bu nedenle CHP değil de başka bir parti kurulmalı. CHP’ye köylüler, işçiler oy vermiyor. CHP bir tek plajlardan oy alıyor. CHP kravatlılar partisi olmaktan kurtulmalı. 1999’da bunu Ecevit kurtarmıştı. Tekrar Ecevit ölünce sol aynı duruma geldi. İnsanlar lidere oy veriyor partiye değil. 
Biz DSP partisi olarak Zonguldak’ta seçim çalışmayı yürütemedik. İnsanlar görünmeyle tokalaşmayla olmuyor. Açıkçası parayla seçim oluyor.
Parasız olmuyor. Bir broşür dağıtmayla seçim kazanılmaz. Amerika bile soldan bir parti sağdan bir parti istiyor. MHP bile meclisten atmak istediler ama olmadı.”