CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, Bektaş’ın AKP’ye geçişini değerlendirdi.

CHP Zonguldak İl başkanı Osman Yayla, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın AKP'ye geçişini değerlendirdi.
Yorum yapmak istemediğini dile getiren CHP İl başkanı Osman Yayla, halkın Ali Bektaş'ı hak ettiği kefeye koyacağını söyledi.
Ali Bektaş'ı halkın vicdanına havale ettiklerini dile getiren CHP İl başkanı Osman Yayla sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın AKP'ye geçtiğini bizde duyduk. Zaten uzun zamandır böyle bir söylenti vardı. Bunun işaretleri veriliyordu. Bu konuda aslında hiç yorum yapmak istemiyorum. Bir insan bir partiye geçecekse ve niyeti o ise açıkca söylemeliydi. Gizlememeliydi. Hani o ben CHP'liyim. Babalarımda, dedelerimde böyle idi diyordu ya! Daha sonra CHP iktidar olsa insanlar fare yer dedi ya! Daha önce CHP'den Belediye Başkanlığı da yaptı ya! Daha sonra CHP Milletvekilinin danışmanlığını yaptı ya! Danışmanlıktan sonra yapılan belediye seçimlerinde yine sosyal demokrat bir parti olan DSP'den Belediye Başkanlığı görevini de aldı ya! Ondan sonraki söylemleri ortada ya! Neticede AKP'ye geçti. Aslında hakkikaten yorum yapmak istemiyorum. Çok yazık gerçekten çok yazık. Zaten CHP iktidar olsa insanlar fare yer derken orda kendi çerçevesini ve çizgisini ağırlığını kamuoyu ile paylaştı. Bu son hareketi de beraber gözlemledik beraber yaşıyoruz. Bunu önce Kozlu halkı sonra Zonguldak halkı değerlendirecektir. Bizim değerlendirmemiz hafif kalır. Bizim elimizde birşey yok. Ama gerçek güç halkın gücüdür. Bu halkın gücü kendisini gerçekten değerlendirecek ve kendisini hak ettiği kefeye koyacaktır. Çünkü önemli olan toplum vicdanıdır. Benim bir huyum var. Ben her zaman toplum vicdanına giderim. Bu vicdanı mahkemelere sığınırım. Bu olayda da aynı şeyi düşünüyoruz. Bunu toplumun vicdanına havale ediyoruz. Zamanından beri kafaya koymuşssa ki öyle, zaten söylemlerinden belliydi AKP'ye geçeceği. Madem AKP'ye geçecekti neden kırarak, dökerek, incilterek ve yediği sineye yaparak geçiyor. Çok yadırgadım.
Beni ilgilendiren yönü bu. Yoksa bir partiye geçmiş kendi bileceği iştir. Kimse kimsenin iradesine ipotek koyamaz. Böyle değerlendirmiştir ama burada önemli olan hiç haketmeyen insanların kırılıp dökülmesidir. İnsanları üzmesi, insanları küçük görmesi, insanları değerlendirirken çok hafife alması bunlar hoş şeyler değil. AKP'ye geçiş meselesi kendi iradesidir. Belki kendine yakışanı yapmıştır. Doğru mu yaptı ya da yanlış mı yaptı önümüzdeki süreçte bunu göreceğiz."