Dünya Sağlık Örgütü tarafından mayıs ayı içerisinde obezitenin önlenmesi, düzenli fiziksel aktivite yapılması ve sağlık üzerine olumlu etkileri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü çeşitli etkinlikler düzenliyor.
İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Ersin Durmuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bilindiği üzere beslenme, anne karnında başlayarak yaşamın sonlandığı ana kadar devam eden, yaşamın vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir. Günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda, harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve obezite oluşumuna neden olmaktadır. Yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının yüzde 15-18'i, kadınlarda ise yüzde 20-25'ini yağ dokusu oluşturmaktadır. Bu oranın erkeklerde yüzde 25, kadınlarda ise yüzde 30'un üstüne çıkması obeziteyi oluşturmaktadır."
Durmuş açıklamasında, 18,5 ile 25 arasında olması gereken beden kitle indeksinin, bu değer aralığını aşması durumunda vatandaşların, mutlaka bağlı bulundukları aile hekimleri ile görüşmelerini tavsiye etti.