Zonguldak Baro Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem, baro üyelerinden Av. Celal Çece ve Av. Görkem Çece'ye bir şahıs tarafından gerçekleştirilen hakaret ve darp içeren eylemi kınadıklarını belirtti.
Ertem, Bugün karşılaştığımız bu olay salt görevi sebebiyle mesleki faaliyetini yürüttüğü sırada meslektaşımıza yönelik kabul edilemez hukuk dışı ve görevin yapılmasını engellemek amacıyla gerçekleştirilen bir eylemdir dedi.
Avukatların görevlerinin yapmasının engellenmesinin sadece avukatları ve baroları değil tüm kamuoyunun takip etmesi gereken bir süreç olduğunun altını çizen Zonguldak Baro Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem açıklamasında şunları ifade etti:

ŞİDDETLE KINIYORUZ
Baromuz üyelerinden Av.Celal ÇECE ve Av.Görkem ÇECE'ye yürüttükleri mesleki faaliyetlerinden dolayı bir şahıs tarafından gerçekleştirilen ve hakaret ve darp içeren eylemi şiddetle kınıyoruz.
Avukatlar, Avukatlık Kanunu'nun verdiği yetkileri yargısal kamu hizmeti üreterek hukukun gerçekleşmesi, adaletin sağlanması, insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması, müvekkillerinin menfaatlerinin korunması amacına yönelik gerçekleştirirler.
KABUL EDİLEMEZ EYLEM
Bugün karşılaştığımız bu olay salt görevi sebebiyle mesleki faaliyetini yürüttüğü sırada meslektaşımıza yönelik kabul edilemez hukuk dışı ve görevin yapılmasını engellemek amacıyla gerçekleştirilen bir eylemdir.
Ülkemizde Avukatların görevlerinin yapmasının engellenmesi, yargısal kamu hizmetinin sınırlandırılması maksadına yönelik hukuk dışı fiiller artış eğilimindedir. Bu olumsuz eğilim sadece Avukatları ve Baroları değil tüm kamuoyunun yakından takip etmesi gereken hassas bir süreçtir.

GEÇMİŞ OLSUN
Bu sürecin son halkası olarak gördüğümüz bu olayı Baro Yönetim Kurulu olarak yakından takip ettiğimizi bildirir olayı şiddetle kınadığımızı ifade eder, başta saldırıya uğrayan Avukatlarımız olmak üzere tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.