GMİS Armutçuk Şubesi Temsilciler Kurulu'nda gündemdeki gelişmeler değerlendirildi.

TTK Armutçuk Müessesesinde gidişatın iyi yolda olduğunu belirten Şube Başkanı İsa Mutlu, ikinci kuyu için yer tespit çalışmalarının sürdüğünü, 2012 yatırım planına giren projenin 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

ÖRGÜTLENME SÜRECEK: Sendikanın değişim aşamasında olduğuna dikkati çeken Mutlu, Sendikamız özel sektörde örgütlenme kararını aldı. Armutçuk HEMA Kömür İşletmelerinde çalışan yaklaşık 700 işçi arkadaşımızı örgütlemiştik. Bu bir aşama denildi daha sonra Amasra HEMA ve diğer özel sektörler olmak üzere devam edileceği belirtilmişti. Genel Merkezimiz aldığı kararları uygulama kararlılığından vazgeçmemiştir dedi.

SENDİKA BORÇ ÖDÜYOR: Mali konularda biliyorsunuz sendikamız 5 trilyonluk bir borç ile alındı 1 yıllık bir zaman zarfında 3.5 trilyon borcunu ödedik, 1.5 trilyon borç kaldı. Sendikanın iyi noktaya gittiğini görenler bundan rahatsız olacaktır. 1 yıla kalmadan borçlarından arınmış para biriktirmeye başlayan kendi ayakları üzerine basabilen bir sendika olacak.

MÜCADELEYE DEVAM: Hiç kimse TTK'yı Zonguldak'tan ayırma basiretsizliğine düşmemelidir. TTK bizim olmazsa olmazımızdır. Hem kurumumuzun özelleştirilmemesi ve kapatılmaması için mücadele edeceğiz hem de Zonguldak'ta özel sektörde örgütsüz çalışan 5 bin civarındaki madenciyi örgütleyeceğiz ve Türkiye'nin değişik yerlerindeki özel maden çalışanlarını örgüt çalışmalarına devam edeceğiz.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Temsilciler Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin katılımı ile yapılan toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu, temsilcilerin sorunları ve talepleri dinlendi. Şube Başkanı İsa Mutlu, kurumun ve sendikanın hassas bir süreçten geçtiğini, böyle bir süreçte temsilciler kurulunun daha fazla önem arzettiğine dikkat çekti. Kurumun kendileri için 'olmazsa olmazı' olduklarını belirten Mutlu, hem işyerlerinin özelleştirilmesine karşı hem de özel sektörde çalışan maden işçilerinin örgütlenmesi adına çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

İKİNCİ KUYU İÇİN YER TESPİTİ YAPILIYOR
Mutlu konuşmasında şunları söyledi: Armutçuk olarak gidişatımız genel olarak bakıldığında iyi yolda gittiğini söylemekte fayda görüyorum. Armutçuk olarak aylardır peşinde koştuğumuz ve projenin gerçekleşmesi için çaba sarf ettiğimiz ikinci kuyumuz inşallah kısa zamanda yer tespit çalışmalarının ardından başlayacak. 2012 Yatırım planına girdi, bu yıl içerisinde belli bir aşama kaydedilecek 2 yıl içerisinde de tamamlanacak. Hazırlıklarımız keza öyle, Armutçuk olarak son zamanlarla lağım işlerimizi kendimiz yapıyoruz, daha önceki yıllarda tarama ve lağımları özel sektör yapmıştı, 2011 yılının 4 ayından sonra kendimiz bu işleri yapıyoruz. Armutçuk olarak yetkililerimizin de ifade ettiği gibi özel sektörden daha iyi lağım süren bir müessese konumundayız.

SIKINTILARI AŞACAĞIZ
Son zamanlarda müesseselerde işçi arkadaşlarımızı rahatsız eden ufak tefek olaylar yaşansa da biz bu sorunları kendi içerimizde çözeceğiz. Umut ediyoruz yaşadığımız küçük sıkıntıları en kısa zamanda aşarak tekrar yolumuza devam edeceğiz, işçi arkadaşlarımızın gönülleri rahat olsun. Armutçuk güzel yoldadır, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlı bir şekilde yürümeye devam edecektir. Sadece müessesemizin gidişatı değil hem kurumumuzun hem sendikanın genel gidişatı bizleri yakından ilgilendirmektedir.

GMİS KABUK DEĞİŞTİRİYOR
GMİS bir değişim aşamasındadır. Son zamanlarda bir kabuk değişimi yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. Sendikamız yıllardır cesaretle gidemediği şekilde karar aldık tüm teşkilatımız toplanarak özel sektörde örgütlenme kararını aldık. Bu bağlamda biliyorsunuz Armutçuk HEMA Kömür İşletmelerinde çalışan yaklaşık 700 işçi arkadaşımızı örgütlemiştik. Bu bir aşama denildi daha sonra Amasra HEMA ve diğer özel sektörler olmak üzere devam edileceği belirtilmişti. Genel Merkezimiz aldığı kararları uygulama kararlılığından vazgeçmemişlerdir. Genel Maden İşçileri Sendikası çok köklü bir sendikadır, kendisini dünyaya kanıtlamış bir sendikadır. Hiç kimse Genel Maden İşçileri Sendikası'nın zora gireceğini beklemesin. Sendikamızın ve genel merkezimizin her zaman arkasında olduk. Bizim işçimiz gerçekleri anlatmak doğruları anlatmaktır. Bu hassas aşamayı çok başarılı geçtik. Temsilcilerimize gerçektende teşekkür ediyoruz. Sendikamız diğer bölgelerde de bu hassas süreci geçecektir.

1 YILDA 3.5 TRİLYON BORÇ ÖDENDİ
Mali konularda biliyorsunuz sendikamız 5 trilyonluk bir borç ile alındı 1 yıllık bir zaman zarfında 3.5 trilyon borcunu ödedik, 1.5 trilyon borç kaldı. Sendikanın iyi noktaya gittiğini görenler bundan rahatsız olacaktır. 1 yıla kalmadan borçlarından arınmış para biriktirmeye başlayan kendi ayakları üzerine basabilen bir sendika olacak. Kamuoyundan hassasiyetle takip edildiğimizin farkındayız.

İZİN VERMEYECEĞİZ
TTK Zonguldak olmazsa olmazlarından et tırnak biçimde bugüne kadar birlikte yaşamıştır. Zonguldak'ı Zonguldak yapan Ereğli'yi Ereğli yapan bir kurum olduğunu herkes iyi bilmektedir. Hiç kimse TTK'yı Zonguldak'tan ayırma basiretsizliğine düşmemelidir. TTK bizim olmazsa olmazımızdır asla ve asla işyerlerimizin özelleştirilmesine dün olduğu gibi bugünde yarın da izin vermeyeceğimizi herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Hem kurumumuzun özelleştirilmemesi ve kapatılmaması için mücadele edeceğiz hem de özel sektörde örgütsüz çalışan 5 bin civarındaki madenciyi örgütleyerek, Türkiye'nin değişik yerlerindeki özel maden çalışanlarını örgüt çalışmalarına devam edeceğiz.