Zonguldak Diyabet, Diyaliz ve Kronik Hastalıklar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Kefeli, Çaycuma ilçesinde bulunan Özel Ömür Diyaliz Merkezi'nin kapandığını, bu özel merkezde diyalize giren hastaların mağdur edildiğini söyledi.
Kefeli, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;  "Hastalara hiçbir bilgi verilmeden diyalize alınmamışlar. Epikriz, tahlil ve raporları hastalara verilmeden ansızın kapısı kapatılarak hastalar sahipsiz bırakıldı. Kendi imkanları ile Çaycuma Devlet Hastanesi'ne giden 17 diyaliz hastasına da yerimiz yok denmiş ve kapıya konulmuşlar. Hastanede Hemodiyaliz Servisi'nin 10 cihaz ve iki seans yaptığı ve akşam seansını doktor ve hemşire eksikliğinden dolayı açamadığı başhekimlik tarafından hastalara söylenmiş. Hastalarımızın Devlet Hastanesi'ne güveni bir kez daha zedelendi. Konu üzerine Sağlık Müdürlüğü Yataklı Tedavi Şubesi'yle görüşmemizde de dört hasta şikayette bulundu. 11 Ekim 2010 tarihinde kapanan diyaliz merkezinin her hastayı tek tek bilgilendirdiği ve çevre diyalizlere yönlendirdiği yazı ile bildirdiğini Sağlık Müdürlüğü'nce öğrendik. Ama olayın tam tersi olduğu, 7 Ekim 2010 tarihinde kapanan diyaliz merkezinin kapısının kilitli olduğu ve hastaların evraklarını alamadığını öğrendik. 
O bölgedeki diğer özel merkeze teslim edildiği hastalarımızca söyleniyor. Bir an önce İl Sağlık Müdürlüğümüzün Çaycuma Devlet Hastanesi'ndeki hemodiyaliz servisinin üç seansını açmasını ve o bölgedeki hastalarımızın mağdur edilememesini istiyoruz. 17 hastamızın da isim soy isim ve adresleri, mağdur edildikleri bilgi ve belgeleriyle elimizdedir."