27 Ocak'ta başlayan ve bugün itibarıyla etkisini kaybeden yoğun kar yağışının ardından Alaplı Belediyesi ekiplerince cadde, sokak ve kaldırımlarda başlatılan kar temizleme çalışmaları devam ediyor.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, yoğun kar yağışının etkisini kaybetmesiyle birlikte cadde, sokak ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade ederek, İş makineleriyle birlikte şehir merkezinde kar temizleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk kar yağışında olduğu gibi, belli noktalara topladığımız kar yığınlarını, daha sonra kamyonlara yüklemek suretiyle atacağız. Şehir merkezindeki kar temizleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından mahallelerdeki yol ve kaldırımlarda da kar temizleme çalışması yapacağız. Ayrıca, don olayına karşı her gün yollarda rutin olarak tuzlama yapıyoruz dedi.

İKİNCİ YAĞIŞTA DA ANA
YOLLAR SÜREKLİ AÇIK TUTULDU
16 Ocak'ta başlayıp, 19 Ocak'ta sona eren ilk kar yağışında olduğu gibi, 27 Ocak'ta başlayıp bugün etkisini yitiren ikinci kar yağışında da, özellikle ana yollar ve sağlık kurumlarının yollarının kapanmasına müsaade etmediklerinin altını çizen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Yağış süresince ana yollarımız sürekli açık tutuldu. Mahalle arası yollarımızın da büyük bölümünü ulaşıma açtık. Halen iş makinelerimiz mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor dedi.

HASTA VATANDAŞLAR
MAĞDUR EDİLMEDİ
İkinci yağışta da, astım, diyaliz gibi kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar ile sağlık kurumlarına gitme ihtiyacı duyan diğer hasta vatandaşların, mahalle ve evlerinin yolunun kısa zamanda ulaşıma açıldığını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, kar yağışı sırasında, sağlık kuruluşlarına gitmesi gereken vatandaşlarımızın, kendilerinden gelen talep üzerine mahallelerinin ve evlerinin yolunu hemen ulaşıma açtık. Bir kısmı kendi imkanlarıyla sağlık kurumlarına giderken, bir kısmını da biz Belediye olarak kendi araçlarımızla hastanelere ulaştırdık. Çok yoğun bir kar yağışının etkisi altında kalmamıza rağmen, 24 saat süren çalışmalarımız neticesinde ciddi bir sıkıntı yaşamadık dedi.