CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Kdz. Ereğli Yalı Caddesi'ndeki asılı Atatürk posterlerine kişi veya kişilerce zarar verilmesini kınadı.
Köktürk, Çağdaş bir Cumhuriyet kenti olan Kdz. Ereğli'de gerçekleşen bu olayın; akli baliğ olmayan, sakat - hastalıklı bir düşüncenin münferit bir eylemi olduğu inancıyla; Büyük Önderimizin manevi varlığına saldırıya gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum dedi.
Kdz. Ereğli'nin çağdaş bir Cumhuriyet kenti olduğunun altını çizen Köktürk açıklamasında şunları ifade etti:
Kdz. Ereğli Yalı Caddesi'ndeki duvarların üzerine asılan büyük Atatürk posterlerinden bazılarının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesilme-sini teessürle öğrenmiş bulunuyorum.
Hepimizin bildiği gibi Mustafa Kemal Atatürk yalnızca destansı bir Kurtuluş Savaşıyla bağımsızlığımızı sağlayan eşsiz bir komutan değil, aynı zamanda; kurduğu Cumhuriyeti,gerçekleştirdiği devrimlerle,çağdaş ve saygın ülkeler düzeyine yükselteneşsiz bir devlet adamıdır.
Mustafa Kemal Atatürk yalnız bugün veyalnız ülkemizin değil, gelecekte de tüm dünyanın saygı duyduğu önderlerinin içerisinde ilelebet yer alacaktır.
Büyük Önderimizin bize bıraktığı Cumhuriyete, devrimlerine ve manevi varlığına sahip çıkmak hepimizin temel görevidir.
Kdz Ereğli Cumhuriyetimize ve Büyük Önderimizin devrimlerine yürekten bağlı, pek çok alanda diğer kentlere örnek olmuş, saygın - çağdaş bir Cumhuriyet kentidir.