Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konuşmasına, Samsun'da şehit edilen 2 polise rahmet dileyerek başlayan Necdet Sarı, ülkenin provokasyonlara gelmemesi gerektiğini belirterek vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti. Olayı üstlenen PKK'ya da tepki gösteren Başkan Sarı, olayın faillerinin bir an önce bulunması gerektiğine değindi.
Necdet Sarı, Zonguldak'ın yerel gündemine ait çarpıcı açıklamalarda da bulunurken, ÇATES'in Türkiye'deki diğer termik santrallerle birlikte satılması çalışmasına büyük tepki göstererek şunları kaydetti:
"TEPKİMİZ BÜYÜK"
"ÇATES'in özelleştirilmesi konusundaki görüşlerimizi SP olarak defalarca dile getirdik. Her platformda bu konuya tepkimizi koyduk. TBMM Madencilik Araştırma Komisyonu'nda iktidar ve muhalefet milletvekillerimiz bulunuyor. Milletvekillerimiz birlikte bu konuyu enine boyuna tartışmalı ve toplu olarak karşı çıkmalılar. Aksi takdirde yapılanlar tarihe yazılacak ve unutulmayacaktır. Bu konuda 1 Mayıs'ta bir toplantı gerçekleştireceğiz."
"HASTANE YERİNE 500 KİŞİLİK
FABRİKA YAPILSIN"
İlimize yapılması düşünülen 500 yataklı otel hastane yerine, 500 kişi kapasiteli bir fabrika kurulmasını öneren Necdet Sarı, "Yapılması düşünülen hastane ilimiz için gerekli değil. Mevcut hastaneler iyileştirilerek sağlık hizmetlerinde verimlilik sağlanmalıdır. Bu konuda AKP İl Başkanı Hamdi Uçar Zonguldak'ta tüm hastaneleri tek çatı altında toplamayı hedeflediklerini belirtmişti. Biz bu konuya karşıyız. Böyle bir durum gerçekleştiği takdirde ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar çekilecek. Ayrıca sıra bekleme konusunda da büyük problemler oluşacağını düşünüyoruz" diyerek görüşlerini sundu.
"FİLYOS İÇİN 5 YILDA NE
KADAR BÜTÇE AYRILDI?"
Filyos Vadisi'nin, AKP'nin seçim öncesi vaatleri arasında olduğuna da değinen Necdet Sarı, Filyos için 5 yılda ne kadar bütçe ayrıldığını sordu.
Necdet Sarı, konuşmasının son bölümlerinde Zonguldak Havaalanı konusunda da iç hat seferlerinin bir an önce başlaması gerektiğine değindi.