Artvin İli Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, dernek binasında dün bir basın toplantısı yaparak, bölgede tek olan havaalanının daha aktif hale getirilebileceği düşüncesinde olduklarını ifade etti. Karabük-Bartın-Zonguldak illerinin birlikte kampanya yaparak harekete geçilebileceğini belirten Bekaroğlu, şunları söyledi;

ÜÇ İLİN VALİSİ, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ VE BASIN MENSUPLARIYLA ORTAK BİR ÇABAYA GİRİLEBİLİR
Bilindiği gibi Karadeniz'in tüm illerinden gelecek kaygısı ile Zonguldak iline yıllar önce göç edenlerden halen burada ikamet eden yoğun bir kitle mevcuttur. Bu çerçevede araçla ulaşım süreleri de dikkate alındığında Zonguldak-Trabzon uçak seferlerinin yapılması bizler için önem arz etmektedir. Konuyla ilgili olarak müteakip dönemlerde basın açıklamalarımız, taleplerimiz oldu. Yerel basınımızın ve yetkililerin katkısıyla Zonguldak-Trabzon seferleri başladı ve bundan çok memnun olduk. Yeni iç hatların Antalya gibi seferlerin açılmasını beklerken talep olmaması nedeniyle Trabzon seferlerinin de iptal edildiğini öğrendik ve bu konuda üzüntü duyduk. Bize göre talep olmamasının nedenlerinden birisinin ilgili havacılık kurumunun tanıtım için yetersiz kalması sonucu halkımızın da uçak seferlerinden bilgisi olmaması sonucunu doğuruyor.
Oysa bölgedeki Karabük-Bartın-Zonguldak tek havaalanı olması nedeniyle üç il ile birlikte bir kampanya yapılıp harekete geçilebilir. Konuyla ilgili olarak sayın valimizin öncülüğünde üç ilin valisi, sivil toplum örgütleri ve basın mensuplarıyla bir toplantı yapıp ortak bir çabaya girerek hava alanımızın daha aktif hale getirilebileceği düşüncesindeyiz.
Bu konuyla ilgili dernek olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Sayın Valimizin ve yetkililerin de konuya duyarlı davranacağına yürekten inanıyoruz ve kentimizin, bölgemizin bu sorununun çözümüne halkımızın ve diğer sivil toplum kuruluşları ile basınımızın da desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyoruz.