Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, dün sendika binasında basın açıklaması düzenleyerek, 1,7 milyon fidanın girdiği YGS’de bomba patladığını, öğrencilerin de “YGS’yi geçemeyeceğim” umutsuzluğuna kapıldığını belirtti.
Başkanı Ören, konuşmasında şunları söyledi;
“GENÇLERİMİZ
UMUTSUZLUĞA KAPILDI”
“1,7 milyon fidanın girdiği YGS’de bir bomba patladı ki sormayın. Bomba, fidanların umutlarına düştüğü kadar, onların analarının, babalarının, kardeşlerinin yüreklerine de düştü. ‘Babamın dolu kredi kartlarından geçtiği, öderken imanının gevrediği dershanelere gitsem de! Özel dersler alsam da! En iyi okulları bitirsem de! Eğer yukarıda birilerine yakın değilsem, yalakalık yapıp el pençe durmazsam asla YGS’yi geçemeyeceğim’ umutsuzluğuna kapıldı gençlerimiz. Bu bomba, onlar kadar yüzde 47 gibi büyük bir oy oranı ile seçim kazanan AKP ve onun bürokratlarının da kucağında duruyor. Bu sefer sanki patlamaya biraz daha yakın gibi hem de, Genel Seçimlere beş kala.”
“12 HAZİRAN’DA BÜYÜK BİR ŞAKA YAPMAYA VARMISINIZ?”
“KPSS’deki yolsuzlukların henüz açığa çıkarılamadığı, 40 bin ithal öğretmen tartışmalarının sürdüğü, 400 tane 76’ncı maddeyle atananların izinin silinmediği, 1900 şube müdürü kadrosu olan MEB’de 2 bin 300 şube müdürünün nasıl görev yaptığının anlaşılamadığı (Zonguldak’ta da örneği var) okul müdürlerinin her hafta başka bir okula atandığı, liyakatsız koltuk düşkünü beyinlerin, şube müdürü, okul müdür vekili, müdür yardımcısı vekili olarak görevlendirildiği ve bunların Eğitim Bir-Sen'e,  dolayısıyla AKP’ye diyet ödemek için devlet memurluğu yerine AKP memurluğu yaptığı ve en önemlisi bunlar olurken yandaş basın, yandaş STK’ların ve geçim derdinden başını kaldırabamayan halkımın sustuğu yerde sanki az bile yapıyorlar değil mi? Yoksa bunlar gerçek değil mi? Tabii ki. Demokratik bir ülkede bunlar nasıl olur? Şaka... Şaka Nisan 1 değil de, Nisan 5 şakası. Değerli halkımız 1946’daki tek partili döneme karşı yaptığın şakayı, 2002’deki yüzde 18’lik partileri yerle yeksan edişini ve siyasi mezarlıklara gönderdiğin onca mirasyedi partileri biliyoruz. Türk Eğitim-Sen İl Başkanlığı olarak yukarıda bahsi geçen ayağı yere basmayan aymaz şakalara karşı var mısınız? 12 Haziran’da büyük bir şaka yapmaya…”