* 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek halk oylaması öncesi CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü "hayırlı" çalışmalarına hız verdi. İlçe Başkanı Balcı; bazı kamu çalışanlarının AKP'nin memuru gibi vatandaşları etkilemeye çalıştığını belirterek, "Biz CHP'lilerin de vermiş olduğu vergilerimizle maaşlarınızı alıp ailenizi geçindiriyorsunuz. Sadece tarafsız görevinizi yapın" sözleriyle uyarıda bulundu.

* Yüreği Atatürk sevgisi ile dolu yurtseverlerin, milliyetçi vatandaşlarımızın, atalarımızın kanları ile oluşmuş al bayraklı vatanımızın bütünlüğünden yana olan, çocuklarına ve torunlarına özgür, gerçek demokrasiyi yaşayan bir ülke bırakmak isteyen tüm Ereğli halkını "hayır" kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek Anayasa değişikliği halk oylamasına 18 gün kala CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı olarak çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla toplantı düzenlediğini belirten Balcı, CHP İlçe Başkanlığının halk oylamaları "hayır" kampanyasını köylerde sürdürdüğünü belirtti.

CHP'LİLER ÇALIŞIYOR
Referandum ile ilgili yasal sürecin başlamasının ardından CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütünün, Milletvekilleri Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk, belediye başkanları, meclis üyeleri, CHP İl Yöneticileri, Ereğli'de görev yapan önceki İlçe Başkanları, belde belediye başkanları ile değerlendirme toplantıları gerçekleştirdiğine dikkati çeken Balcı, "Bu toplantılar sonucunda, İlçe örgütü olarak öncelikle halkımıza ulaştıracağımız broşürlerimiz tasarlanıp baskıya verilmiş, ayrıca araç giydirimi ve ses düzenli araç temini yapılmıştır. Daha sonra genel merkezimizden gelen broşürlerle beraber, oluşturulan çalışma grupları ile Ereğli'deki tüm konut, işyerlerine tek tek dolaşılarak el broşürleri dağıtılarak ve sözlü propaganda yapılarak çalışmalarımız sürmektedir. Bugüne kadar 20 bin adet broşür ve 5 bin adet ramazan imsakiyesi Ereğli halkımıza dağıtılmıştır" dedi.
Yaşar Balcı şunları söyledi:

KÖY KÖY ANLATILDI
Ereğli'nin Esentepe, Armutlu Cuma, Çayırlı, Çaylıoğlı, Ormanlı, Kaptaş ve Kızılcapınar, Subaşı köy pazarları düzenli olarak ziyaret edilerek halkımıza CHP'nin AKP anayasasına neden "hayır" oyu vereceğimizi anlatmaya devam etmekteyiz. Yönetim, Kadın kolları, gençlik Kollarımız ve gönüllü partililerimizle oluşan çalışma grupları Köseler, Kışla, Kışla Sanayi Sitesi, Elmatepe, Kavaklık, Kepez, Uzunçayır ve Belen mahallelerinde broşür dağıtım ve sözlü propaganda çalışmalarını tamamlamış bulunmaktadır. Ayrıca İl genel meclis üyelerimiz ve İl yöneticilerimizin de içinde olduğu çalışma grupları gece geç saatlere kadar köy çalışmalarını sürdürmektedirler.

HAYIR ÇAĞRISI
Ülkenin birlik ve beraberliği çocukların ve torunların gelecek sorumluluğunun sadece CHP'nin olmadığını vurgulayan Balcı, yüreği Atatürk sevgisi ile dolu yurtseverlerin, milliyetçi vatandaşlarımızın, atalarımızın kanları ile oluşmuş al bayraklı vatanımızın bütünlüğünden yana olan, çocuklarına ve torunlarına özgür, gerçek demokrasiyi yaşayan bir ülke bırakmak isteyen tüm Ereğli halkını "hayır" kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz. Hayır da hayır vardır."

"BİZİM DE VERGİLERİMİZLE
AİLELERİNİZİ GEÇİNDİRİYORSUNUZ"
Belde ve köy ziyaretleri sırasında referandum çalışmaları ile ilgili vatandaşlardan gelen şikayetleri Ereğli kamuoyuna açıklayan Balcı, iktidara yakın olmak için bazı kamu çalışanlarının AKP'nin memuru gibi vatandaşları etkilemeye çalıştığını iddia etti. Balcı konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:
"Namuslu, dürüst sadece işini yapan kamu çalışanlarını ayırarak, AKP memuru gibi çalışan kamu görevlilerine sesleniyorum. Biz CHP'lilerin de vermiş olduğu vergilerimizle maaşlarınızı alıp ailenizi geçindiriyorsunuz. Sadece tarafsız görevinizi yapın. Özelikle belde ve köylerde kamu görevlisi olduğunu unutan bazı hoca ve imamların mübarek ramazan ayının maneviyatını kavrayamadan AKP görevlisi gibi Referandum da evet çıkması için insanların dini duygularını etkilemeye çalıştıkları köylerdeki vatandaşlardan bizlere aktarılmıştır. Buradan kentimize yeni gelen Kaymakam ve Müftüme bu konu üzerine hassasiyetle eğilmelerini rica ediyorum. Aksi takdirde bizler bu konunun takipçisi olacağız ve yasal tüm haklarımızı kullanacağımızı belirtmek istiyoruz. Ödediğimiz vergilerle maaş alan kamu görevlilerini asli görevlerini yapmaya davet ediyorum. Bırakın AKP yöneticileri siyaset yapsınlar, bahane ile köylüye vatandaşa ulaşırlar bu vesile ile Halkımızın ne kadar yoksul ve zor durumda olduğunu görürler."