Uçar, referandum çalışmaları boyunca 'hayır' kelimesini kullanmaya çekindiklerini belirtti.

AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, parti binasına astıkları "Referandum sonucu milletimize hayırlı olsun" içerikli pankart ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.
Başkan Uçar, referandum sürecinde "hayır" kelimesini kullanmaya korktuklarını belirterek şunları söyledi; "Bizde 'hayır' kelimesi manevi bir kelimedir. 'Hayır' kelimesi, toplumumuzun dünya görüşü aynı olan insanların her şeyin hayırlı olması konusunda imtina gösterip kullandığı kelimelerden bir tanesidir. Sabah işyerini açsanız bile 'hayırlı olsun' deniliyor, bir şey yaptığınızda 'hayırlı olsun' kelimesi kullanılıyor. Niye? Manevi anlamda içini doldurma adına söyleniyor. Ne yazık ki, referandum sürecinde bu 'hayır' kelimesiyle uzaktan, yakından ilgisi olmayan insanların 'hayır' kelimesine sarıldığını gördük. Herkesin 'hayır' demesi için mücadele ettiğini, ama 'hayır' kelimesinin özü ile uzaktan yakından alakalarının olmadığını söyledim. Umut ediyorum ki, inşallah bu arkadaşlarımız bundan sonraki süreçte de 'hayır' kelimesini çok kullanırlar. Bu vesileyle de hayırlı işlerle uğraşmış olurlar. Ülkesine ve milletine hizmet etmiş olurlar.
Oysa ki, biz bu süreç içerisinde 'hayır' kelimesini kullanmakta zorluk çektik. Bundan dolayı da çok üzgünüm. 'Hayırlı bayramlar' diyemedik, 'iyi bayramlar' dedik. Bu kelimeleri siyasetin dışına çekelim, manevi dünyamızın içerisinde bunları kullanalım. Her şeyin hayırlı olması için dua edelim. Germekten, çatışma yaratmaktan, kutuplaşmaktan hiç kimse menfaat ve çıkar sağlamamıştır."