Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir çok kişi ve kuruma çattığı konuşmasında, yine eylemden bahsetti.

 

POSBIYIK'TAN SATIR BAŞLARI:

- Kdz.Ereğli. Ereğli'de bu kadar sıkıntı olmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi bilgi kirliliği.

- 'Halil Posbıyık sac işine karışmasın ticaret işine karışmasın. Sadece belediye işlerine karışsın' diyor. Yapma ya ciddi mi diyorsun? 15 Kişi kaldı sac tüccarı 500 kişiden Ereğli'de, sizin yağcılığınız yüzünden, işbirlikçiliğiniz yüzünden bu kadara düştü.

- Festivali daha ilan etmedik para toplamaya başlamadık ki arkadaş! Festival yürütme kurulu burada, daha kimseden bir para almadık.

- Torch diye bir şey açıldı TED'de onun altındaki mutfak trilyonlarca lira para harcandı iddia ediyorum Hilton otelinde öyle mutlak yok.

- Benim anlayışım Karadeniz Ereğli'de yaşayan insanların ticari, ekonomik, kültürel hatta emniyet tedbirleri yönünden refahını sağlamak için belediye meclis üyeleri ile birlikte savaş vermektir. Savaş, savaş diyorum!

- Erdemir yönetimi AKP'li belediyeden su parası almıyor. AKP'li olduğu için, ama CHP'li belediyeyi su parası için icraya veriyor.

- Posbıyık sağ olduğu sürece halkın hakkını korumak için elinden geleni yapacak. Gerekirse tek başına bayrağı alıp meclis üyeleri ile birlikte eyleme başlayacak.

- Ereğli halkına OYAK yönetimi tepeden bakıyor adam yerine koymuyor Ereğli halkını. Denizlerimizde balık kalmadı atıkları direk olarak atıyorlar arıtma yapmıyorlar şimdi. Başladım mücadeleye bakanlık ile yazışma halindeyim yakında bir seyyar cihaz alıyoruz

- Erdemir sahasında maç yapmak için, saatine 250 milyon vereceksin diye baskı yapıyorlar! 250 milyon lira sahasına saat ücreti alıyorlar. 

- Hergün zift gibi dumanlar çıkıyor vatandaş belediye olarak gücümüz yetiyor ama hükümete ve askeriyeye gücümüz yetmiyor.

- Genel Müdür konuştu sendikayı övdü övdü göklere çıkardı. Sendika ile işveren koyun koyuna. Ereğli halkına da konuşma hakkı vermediler.  Yerel basını zaten oraya çağırmadılar, tenezzül bile etmediler neden yazmıyorsunuz, bizi oraya çağırmadınız diye?

- Erdemir'de 45. yıl törenlerinde yaptığım ağır konuşmadan sonra sendika ile işveren bir araya geldiler, bir milyar lira ilave para vermeyi kabul ettiler.

-Erdemir işçisi perişan vaziyette. Erdemir işçisi suskun ama, patlamaya hazır bomba gibi. Liderini bekliyor.

- Ben temsilciler kurulu kuracağım falan demiyorum. Ben Ereğli'de önderliği kabul etmiyordum, beni politika yapıyor kendinin şovu yapıyor diye geçtiğimiz dönemlerde üzmüşlerdi.

 

HABER MERKEZİ: Kdz. Ereğli Belediyesi'nin meclis toplantısında Belediye Başkanı Halil Posbıyık öyle bir gürledi ki, bu kükreyişten nasibini almayan da neredeyse hiç kalmadı. Posbıyık'ın bir çok kişi ve kurumu eleştirdiği konuşmasındaki sözlerini hiç kesmeden ve yorumsuz olarak kamuoyuna aynen aktarıyoruz.
Posbıyık'ın bu gergin konuşması şöyle:

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR
Ereğli'de bir takım problemler var. Ekonomik olarak gergin siyasi olarak gergin. Türkiye'de en fazla sıkıntı çeken kentlerden birisi Kdz.Ereğli. Ereğli'de bu kadar sıkıntı olmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi bilgi kirliliği. Yönetimde olan bazı isimlerin maalesef bir çok şeyden uzak olması kasıtlı olarak birbirlerine laf atması, dedikodu yapması, birbirlerini yermesi Ereğli'ye ekonomik sosyal yönden kurtarmak değil de birbirlerine çamur atma gibi olaylarla uğraşması, beni Ereğli Belediye Başkanı olarak son derece üzüyor.

ANLAYAMAZSIN
Mesela biri diyor ki Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesiymiş hem de manşette çıkıyor gazetede, 'Halil Posbıyık'ı bir türlü anlayamıyorum' diyor. Anlaman mümkün değil ki o kapasite yok ki sende! Zaten anlayabilsen o Ticaret Odasında görevini yaparsın bu sıkıntılar Ereğli'de olmaz. Anlayabilsen zaten sıkıntı burada! Anlayamıyor işte 10 sene çalışsa da anlayamaz zaten. Bir tanesi diyor ki; Estaş'ın Yönetim Kurulu başkanıymış gazetede çıktığına göre, 'Halil Posbıyık sac işine karışmasın ticaret işine karışmasın. Sadece belediye işlerine karışsın' diyor. Yapma ya ciddi mi diyorsun? 15 Kişi kaldı sac tüccarı 500 kişiden Ereğli'de, sizin yağcılığınız yüzünden, işbirlikçiliğiniz yüzünden bu kadara düştü. Siz yolunuzu bulacaksanız o 500 sac tüccarı mahvoldu biz onlara sahip çıkmayacağız. Ereğli Belediye Başkanı asfalt ile su ile uğraşacak öyle mi yok ya, hadi sende!

BUNAMA POLEMİĞİ
Bir gazete diyor ki; Belediye Başkanı yaşlanmış taktı da taktı kafayı. Hatta bunamış diye yazıyor. Ya ayıptır ya! 16 senedir bu memlekete belediye başkanı olarak hizmet ediyor, yıllarca cemiyet işlerinde uğraşmış, sen buna nasıl yaşlanmış bunamış diye yazarsın? Sakın sen bunamış olmayasın? Yazıklar olsun diyorum..

FESTİVAL PARASINI TOPLAMADIK
Yine aynı gazetede diyor ki; festival için milleti inletmeye başladılar, boğazını kesmeye başladılar tüccarlar kaçıyorlar diyor, para vermemek için. Festivali daha ilan etmedik para toplamaya başlamadık ki arkadaş! Festival yürütme kurulu burada, daha kimseden bir para almadık. Sonra o gazetenin patronu 16 yıldır belediye başkanıyım belediyeye 1 lira menfaati olmamıştır hep kendine kesmiştir. Şimdi ağa gibi dolaşır kiraları toplar hayatını yaşar.
Yine aynı gazetede diyor ki naylon poşetlerini belediye meclisinde niye yasaklamıyorlar diyor? Ya gazetecilik mi yapıyorsun uyuyorsun, ne kadar zaman oldu bu poşeti yasaklayalı!.. İlla meclis kararları tek tek dolaştıralım mı size, dağıtalım mı?

TORC'UN HESABINI VERSİN
Halbuki başka şeylerden bahsedilebilir mesela Torch diye bir şey açıldı TED'de onun altındaki mutfak trilyonlarca lira para harcandı iddia ediyorum Hilton otelinde öyle mutlak yok. TED'de toplanan paralar ile oraya harcandı. Belediyeye heray 6-7 milyar para veriyor. Bu paralar nereye gidiyor bomboş duruyor? Oraya şimdi de başka şey kuruyorlar belki önümüzdeki günlerde kapatacağız başka iş yapılamaz diye. O gazetenin patronu o paraların hesabını versin, o gazetede onu yazsın. Bu Torch'u niye yaptın yazık değil mi? Bu paraları nereye koyuyorsunuz? Torch diye bir şey açtınız trilyonlarca lira para harcadın yazık günah değil midir? Şimdi ne olacağı belli değil! Bir serüvene daha çıktılar bunları niye yazmıyorsun?

SAVAŞ VAR SAVAŞ!
Benim belediye başkanı olarak anlayışım sadece yol su kanalizasyon yapmak değiL. Benim anlayışım Karadeniz Ereğli'de yaşayan insanların ticari, ekonomik, kültürel hatta emniyet tedbirleri yönünden refahını sağlamak için belediye meclis üyeleri ile birlikte savaş vermektir. Savaş, savaş diyorum! Allah'tan başka kimseden korkum yok, oy telaşım da yok.
Beni yıpratmaya çalışıyorlar ya.

ERDEMİR'DEN AKP'Lİ BELEDİYEYE KIYAK
Hukuka saygılı olarak belediye meclis üyeleri ile hareketlerime aynen devam edeceğim. Yazacak bir şey bulamıyor musunuz yazacak o kadar çok şey var ki yazacak, isterseniz bir iki tiyo vereyim. O gazeteye sesleniyorum bana bunak diyen, yaşlanmış diyen saygısızlara sesleniyorum, onun patronuna sesleniyorum:
Erdemir, şuanda AKP'li belediye başkanından su parası almıyor 15 senedir. OYAK geldiğinden beri. AKP'li Gülüç Belediyesi Erdemir'den aldığı suyu köylüye yerliye satıyor, oradan kazandığı paralarla belediyeyi geçindiriyor. Ereğli Belediyesi su parasını vermediği, (ama benim dönemimde öyle olmadı benden evvelki dönemde oldu) icraya veriyor, CHP'li olduğu için. Tekrar ediyorum belki atlama falan yaparlar, Erdemir yönetimi AKP'li belediyeden su parası almıyor. AKP'li olduğu için, ama CHP'li belediyeyi su parası için icraya veriyor. Halen daha su parası vermiyor, trilyonlarca lira birikmiş su borcu var, aslanım kaplanım diye sırtını sıvazlıyorlar AKP'li belediye olduğu için. Ama CHP'li belediyeyi icraya veriyorlar. Mevzu bulamıyorlarsa yazsınlar, tabi sıkar bunları yazmak, her babayiğidin harcı değil.
Ereğli'de kim söyleyebiliyor bunu siyasi partiler söyleyebiliyor mu? Ben anlayamıyorum Halil Posbıyık'ı, anlayamazsın tabi. Sac işine karışmasın Halil Posbıyık, yok ya öyle yağma yok. Posbıyık sağ olduğu sürece halkın hakkını korumak için elinden geleni yapacak. Gerekirse tek başına bayrağı alıp meclis üyeleri ile birlikte eyleme başlayacak.

İŞÇİ TÜRK METAL'DEN KORKUYOR
Bir şey daha söylüyorum onu da yazamazlar ama. Erdemir'de çalışanlar işverenden korkmuyor, Erdemir'de çalışanlar Türk Metal Sendikası Ereğli İlçe Başkanı Yusuf Odabaş ve yönetiminden korkuyorlar. Her gün çekiyor onları; işten atarım diyor, atıyorlar da, yer de değiştiriyorlar. Yüzde 35 indirimi yapacağız işten atmayacağız dediler, bin 500 kişi işten atıldı. Kimisi icra yoluyla! Gözümüzün önünde kıyım yapılıyor. Hem iş işçilerin maaşı indiriliyor yüzde 35 diyorlar, aslında yüzde 50 bir taraftan da işçi atılıyor.
Yazamayacak konular buluyorsan buyur bunları yaz ben söylüyorum bunları Allah'tan başka kimseden korkum yok.

ERDEMİR NUMUNELERİ VERMİYOR
Ereğli halkına OYAK yönetimi tepeden bakıyor adam yerine koymuyor Ereğli halkını. Denizlerimizde balık kalmadı atıkları direk olarak atıyorlar arıtma yapmıyorlar şimdi. Başladım mücadeleye bakanlık ile yazışma halindeyim yakında bir seyyar cihaz alıyoruz belediye meclisinden geçireceğim 250 milyar hava ölçümlerini yapacağız Ereğli'de. Torunlarımızın, çocuklarımızın ciğerlerini parçalıyorlar niye yazmıyorsun belediye başkanını bunak yazacağına? Atıkların numunelerini vermiyorlar bize ısrar etmemize rağmen. Bakanlık söz verdi gönderecek bekliyoruz. Göndermezlerse zorla alacağım bunları! Niye yazmıyorsunuz denizlerimizde balık kalmadı.

ERDEMİR AMATÖRLERDEN BİLE PARA ALIYOR
Karabük Demir Çelik Fabrikasının ekonomik olarak tırnağı kadar olamaz güç bakımından 7 trilyon para verdi Karabükspor'u birinci lige çıkardı, Karabük yönetimi verdi, İdare Meclisi Başkanını da iyi tanırım geçenlerde beraberdik ikinci başkanını da iyi tanırım. Karabük'ü bilen arkadaşlarımız varsa yüz evler diye bir semt vardır, yüz evleri belediyeye verdi bu yüz evleri belediye yıkıyor. Sadece Karabük demir Çelik fabrikaları oraya 23 dönümlük bir alışveriş yapacak gerisi belediyeye kaldı. Bize ne yapıyorlar amatör kulüplerimiz gidiyor Erdemir sahasında maç yapmak için, saatine 250 milyon vereceksin diye baskı yapıyorlar! 250 milyon lira sahasına saat ücreti alıyorlar.  Bunları neden yazmıyorsunuz neden korkuyorsunuz?

ASKERİYEYE GÜCÜMÜZ YETMİYOR
Ereğli'de doğal gaz konusunda her yere baskı yapıyoruz vatandaşın boğazını sıkıyoruz ve onlara zorla doğalgazı bağlattırıyoruz. Ama askeriye doğalgazı bağlamıyor resmi kurumlar Kaymakamlığa bağlı resmi kurumlar okullar falan doğalgazı bağlamıyor. Her gün zift gibi dumanlar çıkıyor. Vatandaşa belediye olarak gücümüz yetiyor am,a hükümete ve askeriyeye gücümüz yetmiyor. Yazışmalar yapıyoruz netice alamıyoruz. Çocuklarınızın torunlarınızın ciğerlerini parçalamaya resmi kurumların askeriyenin hakkı var mı? Neden doğalgazı bağlamıyorlar, neden yazmıyorsunuz?
Bana bunak yazacağınıza bunları neden yazmıyorsunuz? Bunamış adam bunları söyleyebilir mi?

SENDİKA İŞVEREN KOYUN KOYUNA
45. Yıl dönümü törenlerinde Ereğli Belediye Başkanını konuşturmadılar, Ereğli Belediye Başkanı önemli değil Ereğli halkını temsil ediyor. Sendika konuştu OYAK'ı övdü övdü göklere çıkardı. Genel Müdür konuştu sendikayı övdü övdü göklere çıkardı. Sendika ile işveren koyun koyuna. Ereğli halkına da konuşma hakkı vermediler.
Yerel basını zaten oraya çağırmadılar, tenezzül bile etmediler. Neden yazmıyorsunuz bizi oraya çağırmadınız diye,  biz basınız diye. Ereğli Belediyesi'nde en ufacık bir çöp görsen hemen ayağa kalkarsın. Ereğli Belediye Başkanına bunak diyorsun da, bunları neden yazamıyorsun ne korkuyorsun? Lafa gelince sosyal demokratlıktan bahsedersin, yüreklilikten bahsedersin, köşe yazılarında ahkamlar kesersin, şehir plancısı gibi mühendis gibi bilmediğin işlere burnunu sokarsın.

SADAKA VERDİLER
Yüzde 35'i bekliyoruz Erdemir'den Ağustos ayını beklemeye zamanımız yok. Erdemir'de 45. yıl törenlerinde yaptığım ağır konuşmadan sonra sendika ile işveren bir araya geldi bir araya geldiler bir milyar lira ilave para vermeyi kabul ettiler. Yine de teşekkür ediyoruz o da 250 TL ye düştü aylık, o da brüt. Netine gidersen 180 milyon lira verdiler, sadaka verir gibi. Erdemir şuan para kazanıyor. Para kazandığına göre beklemeyin yüzde 35'imizi istiyoruz. Erdemir işçisi perişan vaziyette. Erdemir işçisi suskun ama, patlamaya hazır bomba gibi. Liderini bekliyor.
Ben temsilciler kurulu kuracağım falan demiyorum. Ben Ereğli'de önderliği kabul etmiyordum, beni politika yapıyor kendinin şovu yapıyor diye geçtiğimiz dönemlerde üzmüşlerdi. Ereğli halkının Erdemir işçisinin düştüğü bu durumu gördükten sonra önderlik yapmaya soyundum. Kent Konseyinde yapabilirim bu işi herhangi bir yerde yapabilirim. Hiç kimse olmazsa tek başıma bayrağı alıp Ereğli'de haykırmaya başlayabilirim, ben yürekli bir adamım.

GERİLDİK BOMBA GİBİYİZ
Erdemir'e sesleniyorum: Çok kâr ettiğiniz dönemlerde biz çok kâr ediyoruz diye işçiye ekstradan para vermediniz. Zarar ediyoruz diye yüzde 50 parasını kesiyorsunuz. Şuanda parA kazanmayı başladınız. Lütfen Erdemir işçisinin yüzde 35'lerini önümüzdeki aydan itibaren ödemeye başlayın, yoksa gerildik patlamaya hazır bomba gibiyiz.

MECLİSİN GÜNDEMİ
Bir önceki oturuma ait meclis karar özetinin okunmasının ardından Tarih-Turizm ve Sanat Komisyonunun kurulması, terminal yerinin ve yüzölçümünün değiştirilmesi, yapılan atamaların meclisin bilgisine sunulması, Emlak ve İstimlak Biriminin oluşturulması ve kadro ihdasına ait komisyon raporu, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmeliğine ait komisyon raporu, gelir tarifesine ilave yapılmasına ait komisyon raporu, belediye ile Türksat Zonguldak İl Müdürlüğü arasında yapılacak protokole ait komisyon raporu, 2 Adet arazöz alımına ait komisyon raporu, 1 adet çift kabin hizmet aracı alımına ait komisyon raporu ve kendi ürettikleri hediyelik eşya ile el yapımı ürünlerini sergilemek isteyen ihtiyaç sahibi kişilere stant verilmesine ait komisyon raporu okunup karara bağlandı.