Türk Tabipler Birliği Zonguldak Tabip Odası'nın 1-2 Mayıs 2010 tarihlerinde yapılan olağan kongresinde seçilen yeni Yönetim Kurulu görev dağılımını yaptı. Yeni Yönetim Kurulu yaptığı ilk toplantıda; Başkanlığa Dr.Şenol Yavuz (Atatürk Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı), Genel Sekreterliğe Dr.Okan Biçgi (Atatürk Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı), Sayman Dr.Yücel Alagöz (Atatürk Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı), Üyeler; Dr.Recep Erdoğan (Ereğli Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı), Dr.Murat Koca (Merkez 3 No'lu Sağlık Ocağı Pratisyen Hekim) getirildi.
Türk Tabipler Birliği Zonguldak Tabip Odası Başkanı Şenol Yavuz, görev dağılımının ardından yaptığı ilk açıklamada, her zaman ve her konuda hekimlerin yanında olacaklarını beyan etti.
Yavuz, açıklamasında şunları söyledi;
"Değişen sağlık politikalarının sonuçlarını mesleki hayatımızda belirgin şekilde hissettiğimiz şu günlerde, Türk Tabipler Birliği'nin, hekimlerimizin çalışma şartları ve özlük hakları gibi konularda ortaya koyacağı çözüm ve önerilerde ZTO olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışacağız. ZTO, ilimiz hekimleri arasında birliktelik ve iletişim konularında bir dizi çalışma başlatmış ve sonucunda oluşacak projeleri uygulamaya karar vermiştir. Toplum sağlığı, hekimin toplumdaki yeri ve hekimlik mesleğinin toplum tarafından algılanma şekli konularında meslektaşlarımızdan gelecek her türlü projeyi desteklemeyi hedeflemekteyiz.
İlimiz sağlık ve hekimlik konularında her zaman düşüncelerimizi çözümleyici olarak bildirmeyi planlamaktayız. Başta İl Sağlık Müdürlüğü'nün Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğümüzün ve Tıp Fakültesi Dekanlığımızın olmak üzere, tüm hastane başhekimliklerimizin, Sağlık Grup Başkanlıklarımızın, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarımızın, sendikalarımızın ve yerel basınımızın bizlere destek olmalarını dilemekteyiz. Odamıza sahip çıkan tüm hekim arkadaşlarımıza teşekkür ederiz."