AKP Zonguldak Milletvekili 2. sıra adayı Prof. Dr. Ercan Candan, Filyos Projesine özel ilgi göstereceğini vurguladı.

AKP Zonguldak Milletvekili 2. sıra adayı Ercan Candan, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İHA Bölge Müdürü Osman Sav’ı ziyaret eden Prof. Dr. Ercan Candan, birinci amacının Zonguldak’a hizmet olduğunu vurguladı. Yüksek Lisans ve Doktorasını Sheffield Üniversitesi’nde (İngiltere) 1998 yılında Malzeme Mühendisliği alanında tamamlayan, 2000 yılında Metalürji Mühendisliği alanında Doçent, 2006 yılında Malzeme Bilimi alanında Profesör unvanı alan Candan, özellikle Filyos Vadisi Projesi konusunda somut çalışmalar yapacağını vurguladı.
Filyos Vadisi Projesinin bölge için önemini bildiklerini ve partisinin de kendisini bu yönde görevlendirdiğini ifade eden Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyeliği görevinde bulunmuş olan Ercan Candan, uzun yıllar konuşulan ancak sonuca bağlanılamayan projenin hayata geçirilmesi için elinden geleni yapacağını belirtti.
“BİZ ZONGULDAKLIYIZ”
Zonguldak için daha faydalı neler yapılabileceği konusunda çaba içersinde olacaklarını ifade eden Ercan Candan, Ereğli ve Alaplı bölgesini ilgilendiren demir-çelik yatırımları konusunda da deneyimlerinin faydalı olacağını ifade etti. Candan ayrıca, “Biz Zonguldaklıyız. Birincil amacımız Zonguldak’a hizmet etmektir.
Bu anlamda da neler yapabileceğimiz, Zonguldak için daha faydalı neler yapabileceğiz bunların çalışmasını yapacağız. Çünkü hedef 2023 yanı Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye dünyada daha iyi yerlerde olacak.
Bölgesel açıdan ne yapıyoruz, biraz da bu yüzden Zonguldak’a bir miktar hizmet etmek için buralara döndük. Benim en çok üstünde durmak istediğim noktalardan birisi de Filyos Vadi Projesi’dir.
Burası bizim, bunun biz bilincindeyiz. İnşallah biz bu konuda belki Zonguldak için en parlak fikirleri üreteceğimizi düşünüyoruz. Eğer Zonguldak halkı bize destek verirse biz de Zonguldak halkımıza faydalı olacağımıza inanıyorum. Genelde çok iddialı konuşmayı sevmem işleri yaptıktan sonra konuşurum” dedi.