Eğitim ve öğretimde 1. Kanaat döneminin tamamlandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, öğrencilerin kendilerini iyi değerlendirmelerini, hedeflerine ulaşıp ulaşamadıklarını gözden geçirmelerini, aile, öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarıyla bir durum muhasebesi yapmaları gerektiğini söyledi.

Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının 1. Kanaat döneminin ilçe genelinde sorunsuz olarak tamamlandığını açıkladı. Eğitim çalışanlarına sağladıkları katkıdan ötürü teşekkür eden Kılıç, Eğitim ve öğretim bir süreçtir, çok kıymetli bir iştir. Bu süreç fertler için olduğu kadar, toplumlar için de üzerinde en çok durulması gereken bir konudur. Milletler, yeni nesillerle varlıklarını devam ettirirler. Geleceğini teminat altına almak isteyen her millet, yarının büyük insanları olacak çocukların ve gençlerin yetiştirilmesine ayrı bir önem vermelidir dedi.
Eğitim yöneticilerinin bu süreci kendilerine göre değerlendirip gözden geçirerek geleceğe yönelik planlarını bu sürece göre yapmasını isteyen Kılıç, yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

KATKI SUNULMALI
Eğitim-Öğretimin en önemli çalışanı öğretmenlerimiz, süreç tamamlanmadan mutlaka sürecin sesini duymalıdırlar. Eğitimde nereden nereye gelindiği, belirlenen hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığını gözden geçirilmelidir. Eğitimde başarının en önemli unsurlarından olan velilerimiz de bu süreç içinde kendilerini tartmalı, öğrenciyi görmeli, olumlu yaklaşımları ile sürece katkı sunmalı ve sonrası için yapılması gerekenlerle ilgili tüm eğitim çalışanlarıyla birlikte olmalıdırlar. Yani kişilerin eğitiminde birinci ve en önemli vazifenin aileye ait olduğunu bilmelidirler. Eğitim-öğretiminde gelecek adına teminatımız olan öğrencilerimiz de, bir yarıyılı daha tamamladıklarından kendileri iyi değerlendirmeli, hedeflerine ulaşıp ulaşamadıklarını gözden geçirmeli, ailesi, öğretmenleri ve diğer eğitim çalışanlarıyla bir durum muhasebesi yapmalıdırlar.

TEŞEKKÜR EDİYORUM
Dolayısıyla, Eğitim yöneticileri, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizin bu sürece sunacakları katkı, yapılacak eğitimin kalite, nitelik ve değerini arttıracaktır. Böylece eğitimde planlanan hedeflere ulaşılacak ve toplumun ihtiyaç duyduğu nitelikli fertler de yetiştirilmiş olacaktır. Eğitim-öğretime emeği geçen tüm yöneticilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, hayırseverlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.