Alaplı'da Eğitim Kurumlarında, Meslekleri Tanıma ve Motivasyon Programı kapsamında Ereğli Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Recep Erdoğan, Karşıyaka İlköğretim Okulu'nda öğrencilere doktorluk mesleğini anlattı.

Kdz. Ereğli ve Alaplı'da renkli ve sosyal kişiliğiyle tanınan Opr. Dr. Recep Erdoğan, Okul Müdürü Muhammet Türkoğlu ile birlikte söyleşide bulundu.
Alaplı'da dördüncü ilköğretim okulunda söyleşide bulunduğunu kaydeden Erdoğan, öğrencilere doktorluk mesleğinin kişi ve toplum sağlığındaki yeri ve önemini anlattı.
Doktorluk mesleği en kutsal mesleklerden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Doktorluk mesleği en kutsal mesleklerden biridir. Ben hepinizin doktor olmasını isterim. Okuyana birileri katkı sağlamalıdır. Bende öğrencilik yıllarımda birilerinin katkılarıyla okudum doktor oldum. Size tavsiyem önce hedefiniz olacak. Okulunuza ve derslerinize motive olmak zorundasınız.
Çok çalışırsanız başarı devamında geliyor. Ben ilkokuldan itibaren doktor olacağım diyerek kendi hedefimi çizerek çok çalıştım.
Bana okul yıllarımda hep birileri destek ve yardımcı oldu. Bende elimden geldiği kadarıyla sizlere destek ve yardımcı olmaya çalışıyorum. Allah yolunuzu açık etsin" dedi.Öğrencilerin slaytla yaptıkları sunum esnasında duygulanan Dr. Erdoğan bir ara göz yaşlarına hakim olamadı. 
Büyük bir ilgi ve beğeniyle izlenen söyleşinin ardından öğrenciler ve Okul yönetimi ile hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, daha sonra okuldaki öğretmenlerle bir süre sohbet etti.
Okula bir adet Projeksiyon cihazıyla beraber bir adet Notebook bilgisayar hediye eden Dr. Erdoğan, okulun ihtiyaçları konusunda da imkânları oranında destek vermekten mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.