İP Zonguldak İl Örgütü, 28 Şubat operasyonlarına tepki gösterdi Türkiye Cephesi kurulmaya ve mücadeye çağırdı.

İşçi Partisi Zonguldak İl Örgütü, Gazipaşa Caddesi üzerinde 'Savaşa karşı, Türkiye-Suriye Barış Cephesi Kuralım' başlığının bulunduğu broşür dağıttı, 28 Şubat operasyonlarına tepki gösterdi. İl Başkanı Mehmet Uslubaş, 28 Şubat Operasyonunu kınadıklarını belirterek başladığı açıklamasında , Bu Türk ordusunu imha operasyonudur. Bu gösteriyor ki Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hala teslim alamamışlardır. Bu operasyonun hedefi Suriye'ye saldırı ve bölünme anayasasının dayatmasına hız verildiğini ve faşist temizlik yapıldığının göstergesidir dedi.
'Savaşa karşı, Türkiye-Suriye barış cephesi kuralım' sözleri ile devam eden Uslubaş şunları söyledi: ABD, BOP kapsamında komşumuz ve dostumuz Suriye'ye karşı Türkiye'yi ateşe sürmek istemektedir. ABD'nin Suriye savaşının hedefinde Türkiye vardır. Bu koşullarda, savaşa karşı Türkiye Cephesi oluşturmak zorunludur ve kaçınılmazdır. Türkiye'nin geleceği burada düğümlenmiştir. Suriye'nin bütünlüğü ve güvenliği, Türkiye'nin bütünlüğü ve güvenliğidir. Suriye'de iç savaş, Türkiye'de iç çatışmalar ve kaostur. ABD'nin Suriye savaşında piyon olmak ekonomiden iç barışa kadar herşeyimizi alt üst edecektir. Sonucu bölünme, ekonomik çöküş, iç çatışma, faşist diktadır. Bu operasyon aynı zamanda Kuzey Irak'da kurulan ikinci İsrail'i, Suriye ve Türkiye toprakları üzerinde Akdeniz7e çıkarma operasyonudur. Türkiye'yi yönetenler, ABD'nin savaş aleti olarak vatana ihanetin yanı sıra hem bölgesel hem de dünya ölçeğinde hain olacaklardır. Ayağı Türkiye toprağına basın bütün güçlere sesleniyoruz.
İşçi Partisi olarak herkesi hiçbir ayrım yapmadan Türkiye-Suriye barış cephesine çağırıyoruz. Parti ve siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin CHP'den MHP'ye Saadet Partisi'nden DP'ye, ÖDP'ye, TKP'ye bütün siyasi partilerimizi, sendikalarımızı, meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerimizi bütün yurttaşlarımızı Türkiye cephesini birlikte kurmaya ve mücadeleye çağırıyoruz dedi.