CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığına yaptığı ziyarette gazeteniz Önder'in sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanlığına Kılıçdaroğlu'nun gelmesinin ardından partinin hızlı bir ivme yakaladığını vurgularken Zonguldak'ta CHP'den milletvekili aday adaylığı için konuşmanın daha da erken olduğuna dikkati çekti.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret eden CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Haziran ayında gerçekleştirilecek genel seçimlere ilişkin Zonguldak'ta milletvekili aday adaylığı için konuşmanın erken olduğu vurgusunu yapan İl Başkanı Yayla, Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı ile partinin yoğun bir ilgi gördüğünü söyledi.

HERKES SAYGI DUYACAK
Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş ile görüşen İl Başkanı Osman Yayla, genel seçimlere ilişkin Zonguldak il genelinde aday adaylığı ile ilgili, "Aday adaylıklarının konuşulma sürecine daha çok zamanlar var, biz öyle düşünüyoruz. Biz görevimizin başındayız, görevimiz ile ilgileniyor ve çalışıyoruz. Partimizi daha yukarılara taşıma adına çalışıyoruz. Zamanı gelince tabiî ki aday adaylıkları olur, her arkadaşımız hür iradesi ile çıkıp aday olacaktır, buna bizde herkes de saygı duyacaktır ama bunları konuşmak çok erken diye düşünüyorum" dedi.

PARTİ İLGİ GÖRÜYOR
"CHP Genel Başkanlığına Kılıçdaroğlu'nun gelmesinin ardından Zonguldak'ta partinin ilgi görüp görmediği" sorusuna ise İl Başkanı Yayla, "Kamuoyunda basında bunun farkında. Cumhuriyet Halk Partisi daha iyi bir ivme kazandı, yakaladı. Bizler partimizin iktidara gelebilmesi için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Zonguldak il genelinde de partimiz yoğun ilgi görüyor ve ilgi görmeye de devam edecektir. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin geleceğini insanlarımızın refahını düşünerek hareket edip partimizi iktidara taşımanın heyecanı ve azmini hergün yaşıyoruz" sözleri ile yanıtladı.

BDP İLE İTTİFAK
Ülke gündeminde BDP ile CHP'nin anlaşacağına dönük söylentilere de sert bir dille yalanlayan ve partinin iktidara halk ile birlikte gideceğini belirten Yayla, "Birileri bu yaraları kaşıyor, bir yerlerden besleniyor ve devamlı aynı insanlar genelde toplantıların söyleşiler yapılıyor yaptırılıyor. CHP'nin gündeminde böyle bir şey yok bunu söyleyelim. Bunu genel başkanımızda soldu. Genel Başkanımız ifade etti tek gayemiz var tek başına halkın iktidarını kurmaktır. BDP ile ittifak olmadı olması da mümkün deği" ifade etti.