Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi'nde meydana gelen patlamanın ardından ölen 30 madenci için başsağlığı mesajları yayınlandı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TKK) Karadon Müessesesi'nde meydana gelen patlamanın ardından hayatını kaybeden 30 madenci için Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Baro Bakanı Kerem Ertem ve Zonguldak Rotary Kulübü 2009-2010 Dönem Başkanı Meltem Gürbüz başsağlığı mesajı yayınladı. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, facianın meydana geldiği günden bu yana kurtarma çalışmalarını yerinde takip ettiğini belirterek, "TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen grizu faciasında Zonguldak 30 şehit daha verdi.Günlerce süren kurtarma çalışmaları sırasında dualar ederek içimizde taşıdığımız ümit ne yazık ki dün 28 işçi kardeşimizin cesetlerine ulaşılmasıyla yerini derin bir acıya bıraktı. Dünyada bile yankı bulan bu facia tüm kentimizi bir kez daha derinden üzmüş, bir kez daha geçmişte yaşanan benzer acıların tazelenmesiyle Zonguldak'ı yasa boğmuştur. Kader, yazgı, ihmal adına ne dersek diyelim değişmeyen tek gerçek yitirdiğimiz madenci kardeşlerimizin bir daha geri gelmeyecek olmalarıdır. Arkalarında bıraktıkları acılı aileleri bundan böyle hepimizin anası, kardeşi, evladıdır. Her acımızda tekrarladığımız bir daha yaşanmasın dileği umarım bu kez gerçek olur. Zonguldak acılarıyla yaşamasını öğrenmiş olsa da, bunun yükünü taşımak artık bize Zonguldak insanına ağır gelmektedir. Bugüne dek bu uğurda can vermiş tüm maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, kederli ailelerine Allah'tan sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.
AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar da, "Ülkemizin en önemli kömür havzası olan Zonguldak bölgemizde Karadon İşletme Müdürlüğü'nde meydana gelen grizu patlaması sonucu mahsur kalan 30 madencimize olaydan 4 gün sonra tüm imkanlar kullanılarak ulaşılabildi. Kurtarma ekiplerinin olağanüstü çalışmaları sonucu grizu faciası sırasında hayatlarını kaybettikleri anlaşılan şehit madencilerimizden 28'ine ulaşılarak yeryüzüne çıkarıldı. 2 şehit madencimize ulaşılmaya çalışılıyor. Devletimizin tüm imkanları ve alınan tedbirlere rağmen madencilerimizi sağ olarak kurtaramamanın derin üzüntüsünü milletçe yaşıyor ve paylaşıyoruz. Acımız ve üzüntümüzü çok büyük. AK Parti teşkilatımızla, grizu faciasında  hayatını kaybeden madenci  şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet, milletimize, Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun tüm çalışanlarına, Genel Maden İşçileri Sendikası ve ilgili meslek örgütlerine, şehitlerimizin ailelerine, eş dost, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Yüce tanrıdan böylesi acıları bir daha yaşanmamasını niyaz ediyorum" dedi.
Zonguldak Baro Başkanı Avukat Kerem Ertem ise, "TTK Karadon Müessesi'nde meydana gelen ve tüm ülkemizi yasa boğan grizu faciasında kaybetmiş olduğumuz maden şehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm kurum mensuplarına, şehitlerimizin yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz" dedi.
Zonguldak Rotary Kulübü Başkanı Meltem Gürbüz de, "Karadon'da meydana gelen grizu patlaması sonucu kaybettiğimiz 30 madencimiz için günlerdir umutlu bekleyişimiz acı haberle son buldu. Zonguldak'ın yürek acısının kader olmaması gerektiğini, alınacak önlemlerin sürekli tetikte olmanın öneminin anlaşılması gerektiğini bir kez daha ve ne yazık ki çok acı bir şekilde yaşadık. Madenci ailelerinin, Zonguldak'ın  evlatlarının, kardeşlerimizin bu acı kaybından dolayı üzüntülerimizi ve taziyelerimizi sunarız. İş ve meslek örgütü olan Zonguldak Rotary Kulübü olarak acılı ailelerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu bildirir başsağlığı dileriz" dedi.