Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürü T. Hakan Tekin, kısa adı KOBİ olan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Her Köye Bir Kobi Projesi ile yöresel ürünlerin sanayiye dönüşümüne katkıda bulunmayı amaçladığını belirtti.
Konu ile ilgili olarak 16 Haziran 2010 Çarşamba günü saat 14:00'de GMİS -Şemsi Denizer Konferans Salonunda Kredi Garanti Fonu Şirketi Genel Müdürü Hikmet Kurnaz bilgilendirme toplantısı düzenleyeceği de verilen bilgiler arasında.
'Her Köye Bir Kobi Projesi' hakkında bilgiler veren Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürü Hakan Tekin, şunları kaydetti:

"Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin ( KOBİ) bankalardan kullanacakları krediler için teminat yetersizliği durumunda devreye girerek kefaletiyle destek olan  Kredi Garanti Fonu A.Ş. , Avrupa Birliği Rekabet Edebilirlik ve Yenilikçilik Programı çerçevesinde  Avrupa Yatırım Fonundan ''HER KÖYE BİR KOBİ PROJESİ ''
ile Ülkemiz ekonomisinde yaratacağı katma değerin artırılması,proje büyüklüğünün % 30 ' luk kısmının belde/köy gibi kırsal kesimdeki yerlerde kurulmuş ve kurulacak KOBİ'lere tahsisi ile girişimciliğin kırsal kesime yaygınlaştırılması ve nüfusu 1000 'in üzerindeki tüm yerleşim birimlerinde girişimciliği teşvik ederek , yöresel ürünlerin sanayiye dönüşümüne katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Yurt dışından sağlanan fonun ekonomi sistemine dahil edilebilmesi, Zonguldak ve bağlı yerleşim birimlerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerimizce bilinirliğinin sağlanması ve projenin işlerlik kazanmasını temin edebilmek için 16  Haziran 2010 Çarşamba günü
G.M.İ.S. Şemsi Denizer Konferans Salonunda   Kredi Garanti Fonu A.Ş. Genel Müdürü  Hikmet KURNAZ'ın katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir."