Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, İnağzı ve Yenimahalle halkının eleştirisine cevap verdi. Başkan Eşref, "Biz sevilmiyorsak başka belediyeye geçelim" eleştirisine benzetmede bulunarak, "O zaman Zonguldak'a hizmet gelmedi. Biz Türkiye'den ayrılalım, başka ülkeye geçelim. Böyle bir şey var mı?" dedi.
29 Mart 2009'dan bu yana Zonguldak Belediyesi'nde yapılan çalışmaları anlatan Belediye Başkanı İsmail Eşref, önümüzdeki aylarda çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Belediye bütçesinin düzeltilmesi için ciddi çalışmalar sarf ettiklerini anlatan Başkan İsmail Eşref, "Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde 3 günlük çalışmamızla Belediye Meclisi toplantımızı tamamladık. Göreve geldiğimiz günden bu yana 1 yıllık süreçte ki denetim raporlarının ibrazı, Belediye Başkanının faaliyet raporunun ibrazından sonra artık önümüzdeki aylarda çalışmalarına başlıyoruz. Geçtiğimiz dönemde belediyenin bütçesinin düzeltilmesi için ciddi çalışmalar sarf ederek bütçeyi dengelemeyi sağladık. Her şey tamamen normale dönmüş değil ama belediyenin bütçesi artık aylık 1 milyon TL verdiği açık daha küçük rakamlara düştü. Gelirlerimizi 2 milyon 100 bin liradan yaklaşık 3 milyonlara yaklaştırdık. Giderlerimizi 3 buçuk 4 milyon civarından 3 milyon civarlarına çektik. Tasarruf ettik, tahsilatı arttırdık, geçinebilir bir hale geldik. Artık hizmet zamanı, geçinebilmek öncelikle hizmetin ilk adımıydı. Çünkü geçinmeden kaynak bulmanın, yaratmanın imkanı yoktu. Ama biz bu 1 yıllık süreci hizmetleri aksatmadan, vatandaşın suyu kesilmeden, en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Mahallerimizde ciddi sıkıntılar var. Zonguldak'ta ki 19 mahalleyi 2 ay boyunca gezdim. Tespitleri de hazır. Zaten mahallelerimizde ki sorunları biliyorduk, 5 yıllık boşluk sonrasında neler eksik kalmış, onu da görüp tespit ettik. Artık elimizde listelerimiz hazır. Hava şartları hala müsaade etmiyor. Hala yağış bekliyoruz, sel uyarısı alıyoruz. Belki yarın şiddetli yağışlarla Zonguldak'ta sel mücadelesi vereceğiz. Yani kış bitmedi, bahar aylarına giremedik. Dolayısıyla 19 mahallemin hiç birinde ciddi bir yatırıma giremedim" dedi.
"EŞİT BAKIYORUZ"
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, 19 mahalleye de eşit baktıklarını söyledi. İnağzı-Yeşilmahalle üst yolunun ağır tonajlı araçlar nedeniyle bozulduğunu ifade eden Eşref, yolun yapılması yönündeki eleştirilerin erken olduğunu anlattı. Asfalt sezonunun açılmaması nedeniyle çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını söyleyen Başkan Eşref, "Bir eleştiri aldık, eleştiri haklıydı ama zamansızdı. İnağzı Mahallemizin muhtarı, Yeni Mahallemizin muhtarı Zonguldak'a 2 mahalleyi ilgilendiren hatta Kilimli'yi de ilgilendiren 2 yol çok bozuk. Haklılık var, buraya öncelik vermek gerekiyor. İnağzı Mahallemizin bu üst yolunun yapımı zaten bizim programımız arasında, ilk işimiz budur. Ama şu anda hala asfalt müteahhitti asfalt üretemiyor, daha başlamadı. Kara yolları ihale yapmadı, şu anda ortada asfalt yok. Yapmak istesen de yapamazsın. Dolayısıyla yağışların dinmesi, zaman açısından ve hem karayolları hem de müteahhit firma bu işi üretmediğinden başlamadı. Biz her mahallemize eşit bakıyoruz. Biz herkesin belediye başkanı olduğumuzu söyledik. 8 yılda da bunu ispatladık. Her mahalleye ciddi yollar, ciddi asfaltlar, ciddi asfaltlar yaptık. Bizim bir mahallemizi diğerinden farklı tutmamız mümkün değil" diye konuştu.
"ELEŞTİRİLER ABARTILI"
Kış aylarının bitmemesi nedeniyle asfalt üretimine başlanmadığını söyleyen Başkan İsmail Eşref, eleştirileri yapanlara da tepki gösterdi. Tepkinin adaba aykırı olduğunu ifade eden Eşref, "Bizim anlaşamadığımız nokta şu, erken oldu diyorum. Talep erken, tepki erken. Çünkü kış ayları bitmemiş, asfalt üretimi başlamamış ve biz bu işi yaparken her mahalleye eşit hizmet etmeye çalışırken başka mahalleye hizmet etmişiz de buraya yapmamışız gibi durumda değiliz. Hiçbir mahalle de çalışmalara başlamadık ki bu eleştiri gelsin. Eleştiriyi de abartılı buluyorum, çünkü 'Biz sevilmiyorsak başka bir belediyeye geçeriz' demişler, böyle bir şey yok. Hiç kimse böyle bir şey söyleyemez, haddine değil. O lafı söyleyenin yetkisinde değil. Onun kararını halk verir, bir kişi veremez. Referanduma gidelim, referandum yapsın kimin nerede kalacağını ben görürüm. Öyle şey yok. Tepkinin böylesi yakışmaz, uymaz, adaba, edebe aykırı. Bu ne biçim tepki. Bu nasıl edep, adap? Olmaz böyle şey. Herkes haddini bilerek isteyecek. Biz burayı yaptıracağız" diye tepki gösterdi.