'Şimdi ne gereği vardı genleri ile oynanmış yiyeceklere? Nerde Sağlık Bakanlığı, nerde Tarım Bakanlığı?' diyen CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, 'bu nasıl siyasettir ki bizi, yarınlarımızı, sağlığımızı tehlikeye, bilmezliğe atıyor' sözleriyle konuşarak iktidarı sert bir şekilde eleştirdi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, kısa adı GDO olan Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar konusunun büyük tedirginlik yarattığını ifade etti.
Yayla, "Yiyecek, giyecek, yaşamsal ana konularda kendine yeter 6-7 ülkeden biri olan ülkemiz üzerinde bu gibi uygulamalara asla yer verilemez. Umarız AK Parti iktidarı çok önemli bu yanlışı düzeltir. Bu çok büyük bir vebaldir. Dünya insanı gelip bitkilerimizi, yılanlarımızı, böceklerimizi, çalıp örnek diye ülkelerine götürürken bizim dışardan 'GDO'lu besinler almamız insanı hayretlere düşürmektedir" dedi.
Siyasi iradenin bu yanlıştan dönmesi gerektiğini, yanlıştan dönülmediği takdirde bu yönetmeliğin iptali için CHP olarak Danıştay'da yürütmenin durdurulması talepli iptal davası açacaklarını vurgulayan CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, açıklamasında şunları kaydetti:
"Son günlerde yaşamsal önem taşıyan (GDO)  'Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar konusu ilimizde,  bölgemizde de çok büyük tedirginliğe sebep olmuştur. 
Bu besinlerle alakalı genelge besinlerin ülkemize girişi, tüketimi kabul edilemez. Bizim başkalarının ürününe, sebzesine, meyvesine, bitkisine ihtiyacımız yoktur. Asırlardır da olmamıştır. Bu topraklarda tüm Avrupa ülkelerinde olan çeşitten çok (2500 civarı) bitki yetişmektedir. Neden dışardan yemek, içmek için ithalata ihtiyaç duyalım ki? Buğdaydan, nohuttan, mercimekten, Fasulyeden, pirince kadar her şeyimiz var ve doğal ve Organik? Maruldan, ıspanağa, soğandan, havuca, turpa kadar her şey var. Ne yok ki? Elmadan, Armuttan, Erikten, üzümden, narenciyeye kadar her şey oluyor. Ne olmuyor ki? Bu topraklar, bu coğrafya bize nimet olarak sunulmuş, buralar bizim. Burası Türkiye.  Bu vatan 72 Milyonun? Kuzeyi ile Güneyi ile doğusu ile batısı ile yedi bölge, iki yarım adadan, onca gölden, denizden oluşan cennet Türkiye? Ne yetişmiyor ki bu topraklarda? Sade sarımsağımızın değeri, bedeli ölçülemez.        
Gel gör ki bizi bize bırakmıyorlar, Havamıza, suyumuza, yememize, içmemize bile karışıyor emperyalizim?
Şimdi ne gereği var genleri ile oynanmış yiyeceklere. Bu nasıl siyaset ki bizi, yarınımızı, sağlığımızı tehlikeye, bilinmezliğe atıyor. Atabiliyor. Yarın nasıl hastalıklarla karşılaşacağımızı sadece Allah biliyor? Nerden çıktı 'GDO'? Her sorun bittide GDO'mu kaldı?Bıraksınlar bizi. Kuru soğanımıza, ekmeğimize, aşımıza bari karışmasınlar. Bu kadarını istemek en doğal hakkımız. Birileri söylüyor ve yapılıyor. Söyleyenler yaptırıyor. Nerde Sağlık Bakanlığı, nerde Tarım Bakanlığı? Bir zamanlar bazı bakanlar ekranda çayını içti bize de radyasyonlu çayı içirdi. Şimdide başta Karadeniz bölgesi kanser vakasının durumu ortada? Bırakın bu milletin yakasını. Bırakın tarhana çorbasını, lahana çorbasını rahatça içsin. Bulgur pilavını düşünmeden, çekinmeden yesin? Buna hakkımız yok mu? Bu kadar olmaz. Yiyecek, giyecek, yaşamsal ana konularda kendine yeter 6-7 ülkeden biri olan ülkemiz üzerinde bu gibi uygulamalara asla yer verilemez. Umarız AK Parti iktidarı çok önemli bu yanlışı düzeltir. Bu çok büyük bir vebaldir. Dünya insanı gelip bitkilerimizi, yılanlarımızı, böceklerimizi, çalıp örnek diye ülkelerine götürürken bizim dışardan 'GDO'lu besinler almamız insanı hayretlere düşürmektedir.                    
Nitekim Domuz gribi aşamasında bile düştüğümüz hale bakalım. Çok acı bir tablo. Bu gün sn. Sağlık bakanı "ben aşı oluyorum" diyor. Sn. Başbakan "olmuyorum" diyor. Sn. Başbakan haklı, aşı için düşünenler haklı. Kimse yarın başına neler gelir bilmiyor ki? sadece bu aşı olayında yeterince bilgi kirliliği oluştu? Böylemi olmalı?  Bunun sorumlusu elbette hükümettir.     
Neticeten bu sağlık konusu, hiçbir şeye benzemez. Affı yoktur geri dönüşümü yoktur. Kimsenin sağlıkla oynamaya hakkı yoktur. Devletin ana görevi önce sağlık konusudur? Can sağlığını koruma konusudur. Ülke olarak bu nedir deme, olayı iyi kavrama hakkımızdır. Ödevimizdir. Diğer konularda olduğu gibi. 'GDO' Konusu ile alakalı olarak gündemi yakından takip ediyoruz. Genel Başkanımızda Salı günkü gurup toplantısında konunun önemine değindi.   İncelenecek stratejiyi izah etti. Biz işbirliği içinde çalışıyoruz. Genelge umarız düzeltilir.    Gıdaların dışına 'GDO Suzdur' yazmanın suç olduğu düşünülürse ne noktada olduğumuzu umarız Sn. Siyasi irade anlarda yanlıştan döner. Olmadığında bu yönetmeliğin iptali için CHP'si olarak DANIŞTAY'DA yürütmenin durdurulması talepli İPTAL davası açacağız. Bu genelge iptal olmalıdır. Duyarlılığı için halkımıza teşekkür ediyoruz. Kendi sorunumuza sahip çıkalım. Demokratik yollardan daima hakkımızı arayalım. Neme lazım demeyelim. Biz CHP'si olarak görevimizin başındayız. CHP'si hizmetin, ülkenin, halkının sigortasıdır."