Türk Kamu Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, bir basın açıklaması yaparak Maliye Bakanlığı ve Gelir idaresi çalışanlarının hak ettikleri verilmeyen ve adil olmayan bir çalışma hayatına mahkum edildiklerini öne sürdü. Vergi Dairesi önünde yapılan basın açıklamasına Türk Kamu Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Abdurrahman Uysal da katıldı. Bacıoğlu, sabırlarının taşırıldığını ve çatışma sağlığını yitirmiş kişiler haline getirildiğini belirterek açıklamasına şöyle devam etti;
"ÇALIŞMA BARIŞI BOZULMUŞ,
VERİMLİĞİ AZALDI"
"Devletimize ve kurumlarımıza olan bağlılığımızın, üzerimizde taşıdığımız ağır sorumluluğun karşılığı olarak da adeta cezalandırılıyoruz. 2005 yılında reform adı altında yapılan bir düzenlemeyle gelir, gider şeklinde Bakanlık ikiye ayrılmış ve ne olmuşsa bütün olumsuzluklar bundan sonra olmuştur. Son yıllarda iktidar bile, "eşit işe eşit ücret" ilkesiyle kurumlar arası memur ücretlerinin eşitlenmesi gerektiğini ifade ederken, Maliye Bakanlığı, kendi çalışanları arasında ücrette adaleti zedeleyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, ilk ve tek Bakanlık olma özelliğini kazanmıştır. Gelir ve giderin en tepesindeki bürokratlar arasında geçmişte yaşanan gizli çekişmeler, sözde reform sonrasında iyiden iyiye açığa çıkmıştır, Bu çekişmelerden ise daima çalışanlar zarar görmüş ve halende görmeye devam etmektedir. Bugün itibariyle, çalışma barışı bozulmuş, verimliliği azaldı. Aynı işi yapan ancak, farklı ücret alan çalışanlar arasındaki arkadaşlık hukuku da yara almıştır."
"UZMANLIK KADROLARINA ATANAN PERSONELİN ÖZLÜK HAKLARI DA HALA VERİLMEDİ"
"Uzman olan, olmayan ayrımı, uzmanları, uzman olmalarından dolayı sevindirememiş, uzman olamayanları da mutsuz ve geleceğinden umutsuz bir çalışan haline getirmiştir. Gelir ve giderdeki uzmanlıklarda; sınava girebilmede aranan şartlarda, soruların ağırlık ölçütlerinde ve sınav sonrası atama süreçlerinde ki farklılıklar, Bakanlığın ayrımcılığını ve tutarsızlığını açıkça ortaya koymaktadır. Kurum yetkililerinin "bu kadroları aldığınıza dua edin, daha ne istiyorsunuz" gibi düşünceleri nedeniyle, uzmanlık kadrolarına atanan personelin hak ettiği özlük hakları da hala verilmedi. Diğer yandan, her iki kurumda da, bilgi birikimi olan özürlü personelinde içinde bulunduğu yardımcı hizmetlilere görevde yükselme ve unvan değişikliği imkanının bugüne kadar verilmemiş olması da, Maliye Bakanlığının "gıpta" edilen "Ahde Vefa" özelliğini yitirdiğini açıkça ortaya koymuştur."