Ankara Yenimahalle önceki Belediye Başkanı Ahmet Duyar, memleketi Zonguldak'a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Önceki gün Kozlu'da AKP İl Başkanı Hamdi Uçar ile birlikte ziyaretlerde bulunan Duyar, önce Kozlu Esnaf Odası Başkanı Orhan İnce'yi ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yerel seçimlerden bugüne kadar Kozlu'dan uzak kaldığını vurgulayan Duyar, "Ben Ankara'da olduğum sürece sizleri hiçbir zaman unutmuyorum. Benim memleketim her şeyden önce gelir. Belediye Başkanlığım dönemimde Kozlu'ya yaptığımız çalışmalar ortada. Amaç burada nimetlerden faydalanmak? Bu nimetleri biz Ankara'dan doğru Kozlu'ya sergiledik. Dün olduğu gibi bugünde yanınızdayım. Birbirimizden ne kadar uzak olsak da gönlüm hep sizinle" dedi.
Daha sonra Duyar, AKP Belde Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Belde Başkanı Şevket Akman'a görevinde hayırlı olması temennisinde bulundu.
Duyar, burada yaptığı konuşmada, "Yönetimde görev alan arkadaşlara başarılar diliyorum. Uzun zamandır biz de Kozlu'ya uğrayamadık. Seçim döneminin telaşıyla topluca görüşme fırsatı bulamadık. Bundan sonra daha fazla istişare halinde çalışmalar yapmalıyız. Bu düşünceyle sizlerle birlikteyim. Yeni belde teşkilatınız hayırlı olsun. Yönetim toplantınız olmamasına rağmen toplandığınız için teşekkür ediyorum. Siyasi çalışmalar kadro işidir. Gönüllülük esasına dayalı çalışmalardır. Maddi olarak bir getirisi olmadığı gibi zaman zaman cebinizden de harcarsınız. Demek ki ortak idealler için, beldemiz ve geleceğimiz için bir araya gelerek gönüllü olarak yapılan çalışmalardır. Siyaset hep fedakârlık ister. Ancak ülkede güzel şeyler olurken, bizde bu kadrolarda yer alarak bu güzel tabloda bizimde katkımız vardır. Bundan sonrada olacaktır" şeklinde konuştu.
AKP Kozlu Belde Başkanı Şevket Akman da, Ahmet Duyar'ın ziyaretinden şeref duyduğunu söyledi. AKP'nin Kozlu'da daha güçlü olması için gerekli olan çalışmayı sergileyeceklerini vurgulayan Akman, "Biz bu görevi üstlenirken önce kendimize güvendik. Görev konusunda arkadaşlarımızla ve yönetim kurulu üyelerimizle çok istişarede bulunduk. AK Parti Merkez İlçe Başkanımız Sayın Celal Aytekin Kazancı ile uzun uzun konu hakkında görüş alışverişi yaptık. Kararımızı vererek bu görevi alnımızın akıyla teslim aldık. Şimdi çalışma zamanı.
Sizler Ankara'da olduğunuz sürece ve bizleri de unutmadığınız sürece bizim sırtımız hiçbir zaman yere gelmez. Çünkü sizden güç alıyoruz. Ahmet Duyar, dün de vardı, bugün de, yarın da olacak. Sizlerin Kozlu için yaptığınız çalışmaları kimse inkâr edemez. Bu konuda sizleri tebrik ediyoruz. Ziyaretlerinizden dolayı bizleri onurlandırdınız" dedi.