Milletvekilliği aday adaylığı için Ak Parti Zonguldak İl ve ilçe teşkilatlarından istifa eden 4 kişinin yerine yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerini atama çalışmaları kapsamında Zonguldak’a gelen Ordu Milletvekili ve AKP Zonguldak İl Koordinatörü Ayhan Yılmaz, milletvekili aday adaylarına önemli uyarılarda bulundu.

 

Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, Zonguldak’ta yaptığı açıklamada milletvekili aday adaylarının kendilerini ve ailelerini bu yarışa şartlandırmamalarını istedi. Kendisinin de aynı süreçten geçtiğini belirten Yılmaz, “Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Çok fazla şartlanmamak lazım. Özellikle ailelerimizi, birinci dereceden yakınlarımızı çok şartlandırmamamız lazım. Çünkü her an her şey olabilir. Sadece aday adayı ile alakalı bir durum değil, aday adaylarını başka insanların görmesi, okuması ile alakalı bir durum. Bu yola çıkacaksın, çalışmalarını yapacaksın ama olursa olacak, olmazsa hiçbir şey olmamış gibi yolunuza devam edeceksiniz” dedi. Milletvekilliğinin çok zor bir meslek olduğunu belirten Yılmaz, uyarılarına şöyle devam etti; “Milletvekilliği tabi ki zor. Kolay bir iş değil ama her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. Bazen önemli konularda önemli kararlar veren bir mercidir. Sorumluluğu olan bir mercidir. İyi çalışıyorsan, seni gönderen insanlar için mücadele ediyorsan, çok tatlı bir görev. Nefsin için uğraşıyorsan, çok heveslenecek bir yer değil.”

HERKES İÇİN AÇIKTIR

Yılmaz, milletvekilliği aday adaylığı için parti içerisindeki görevinden istifa edecek kişiler için istifa tarihinin bazı kişiler tarafından erken görüldüğünü hatırlatan Yılmaz, erken istifalarla boşalan yerlerin erkenden doldurulmasının hedeflendiğini ifade etti. Erken istifa yöntemini ilk kez bu yıl uyguladıklarını anlatan Yılmaz, “Milletvekilliği aday adaylığı herkes için açıktır. Sonuçta siyaset yapan arkadaşlarımızın gerek kendilerinden gerekse siyaset yaptığı tabandan çeşitli istek ve arzular olabilir. Bunları yerine getirmek amacıyla 3 ilçe başkanı arkadaşımız iyi niyetle milletvekili aday adaylığı için istifa etmiştir. Yarın belediye başkanlarımızdan da istifa eden olabilir. Sonuç itibari ile 5 milletvekili sırası var. Bunun da çalışmaları genel merkez tarafından belirtilen esaslara göre olacak. Genel merkez olarak ilk defa bu sene uyguladık. Milletvekilliği aday adaylığı için teşkilatlarımızın zor ve dar bir zamanda boşalmasından yana değiliz. Herkesi görelim, atamaları yapalım. Yeni atanan arkadaşlarımızın acemiliği gitsin, usta bir yönetici olarak, ilçe başkanı olarak seçimlere girsin amaçları ile parti için istifaları erken zamana aldık. Seçilmiş arkadaşlarımız için resmi tarih bellidir” diye konuştu

YENİ BAŞKAN SEÇİMLERİ
Yeni ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri için yapılan çalışmaları da değerlendiren Yılmaz, şöyle devam etti; “Kdz.Ereğli, Merkez ilçede ve Çaycuma ilçesindeki 3 ilçe başkanımız milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden ayrıldı. Seçimlerine ciddi manada hazırlanmak adına ilçe başkanlıkları boşalan yerlerimize yeni başkanları atamak için bir çalışmadır. Tüm gayretimizle, herkes tarafından kabul görünmesi muhtemel olan arkadaşlarımızla doldurmak istiyoruz. Vekaleten yürüten ilçe başkanları değil, asaleten başkanlar ve yönetim kurulları ile birlikte seçimlere hazırlanmak istiyoruz. Koordinatör milletvekilleri genel merkezden aldıkları talimatlar gereği, sorumlu bulunduğu illeri dolaşıyor. Önümüzdeki hafta sonuna doğru da kararlar verilecek. İlçelerimize geliyoruz. Sivil toplum örgütlerini, esnafları geziyoruz. Yönetim kurulumuzun fotoğrafını çekiyoruz. Öne çıkan arkadaşları Genel merkez’e taşıyoruz. Genel merkezi’mize bu arkadaşlarımız Ankara’ya davet edecek. Bir mülakat aşamasının ardından bir atama yapılacak. Sistemimiz bu şekilde yürüyor. Bunu 15 gün içerisinde bitirmek istiyoruz. 12 Haziran Seçimlerine hazır ve başarılı olmak istiyoruz.”

“AVRUPA BİTTİ”
Milletvekili olduğu sürece kadar 25 yıl yurt dışında yaşadığını belirten Milletvekili Yılmaz, Avrupa’nın da ekonomik olarak bittiğini ifade etti. Türkiye’nin 8 yılda çok büyük yol katettiğini belirten Yılmaz, “25 yıl yurt dışında kaldım. 2 yıl Almanya’da kaldım. Ondan sonra Paris’e yerleştim. 1982 yılının başından itibaren Paris’te yaşadım. Ben gittim, kardeşlerim gitti, akrabalarım gitti. Çok kişi gitti ama şimdi Avrupa bitti. İnanın Türkiye çok daha münevver. Burada çok daha rahat kazınıyor ve yaşıyorsun. Gurbetçilik işi, Almancılık işi bitti. Gerçekten 8 yılda çok işler başardık” dedi.
Yılmaz, yaptığı çalışmalar ve değerlendirmelerin ardından karayolu ile kentten ayrıldı.