Tüzük gereği yeni yönetim icra kurulunu kamuoyuna tanıtan CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, CHP'nin iktidara gelebilmesi için ellerinden gelen tüm mücadeleyi ortaya koyacaklarına vurgu yaparak, isteyen herkesin CHP'den aday adayı olabileceğine dikkati çekti.

"Sokaktaki tartışmalara ve spekülasyonlara çok kulak verirsek biz icraat yapamayız. Konuşulan her şeyi ciddiye alırsak zamanı boşa harcarız. Biz işimizi ve görevimizi yapıyoruz. Bu parti iktidar olmak istiyor. Bunun için de kırgın olan herkese kucağımızı açtık" sözleri ile konuşan Balcı, "Bence bir muhalefet partisinin milletvekili olmaktan çok iktidar partisinin milletvekili olma gibi bir hedefimiz olmalıdır" dedi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, ilçe yöneticileri ile parti binasında düzenlediği basın toplantısında tüzük gereği yeni yönetim icra kurulunda yapılan değişiklikleri kamuoyuna tanıtırken gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Balcı, birinci görevlerinin partiyi iktidara taşımak olduğunu vurgulayarak milletvekili seçimleri ile ilgili de net mesajlar verdi. Sokakta tartışma ve spekülasyonlara çok kulak vermediklerine dikkati çeken Balcı yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI
Milletvekili adayı olacak mısınız sorusu çok soruluyor; tabii ben de cevap veriyorum. Belki cevaplarım sizi tatmin etmiyor. 2011'de bir genel seçim var ve bizim birinci görevimiz partimizin programını ve hedeflerini halkımıza anlatmak, onlardan daha fazla oyu nasıl alabiliriz, onun için çalışmaktır. Bu partide en alttaki üyesinden ilçe başkanına ve belediye başkanına kadar herkesin milletvekili aday adayı olma hakkı vardır. Takdir edersiniz ki, ben milletvekili adayı olmak istiyorum, demekle aday adayı olunmuyor. Bu partide yıllardır emek vermiş birisi olarak tek başına alacağım bir milletvekili aday adaylığı kararı veremem. Daha seçim takvimimiz ve seçim stratejimiz belli değilken, benim aday adayı olmam önemli değildir.

"ÇOK ADAY BAŞVURUSU
BİZLERİ MUTLU EDER"
Bence bir muhalefet partisinin milletvekili olmaktan çok iktidar partisinin milletvekili olma gibi bir hedefimiz olmalıdır. Bunu samimi duygularımla söylüyorum. Bizim amacımız iktidar olmaktır. Birileri doğaldır ki, milletvekili olacaktır. Ama benim ve arkadaşlarımızın temel görevi partimizi Ereğli'de birinci parti yapmak, Türkiye'de de iktidar olmaktır. Benim temennim, partimizden çok sayıda aday adayının ortaya çıkmasıdır. Bu beni mutlu eder. Çünkü ne kadar çok aday adayı başvurusu olursa ben mutlu olurum.

AMANI BOŞA HARCARIZ
Sokaktaki tartışmalara ve spekülasyonlara çok kulak verirsek biz icraat yapamayız. Konuşulan her şeyi ciddiye alırsak zamanı boşa harcarız. Biz işimizi ve görevimizi yapıyoruz. Bu parti iktidar olmak istiyor. Bunun için de kırgın olan herkese kucağımızı açtık. İzzet Dertli Bey ve Şerafettin Turpçu Bey'i partimize katmak için kalabalık bir katılım töreni düzenledik. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana kapımızı herkese açtık. Öyle veya böyle bu parti büyüyecek. Altı oklu rozetini takmak şerefini tatmak isteyen herkese bu partinin kapıları sonuna kadar açık. Hangi partiden gelirlerse gelsinler herkesi kucaklamaya hazırız. Laik sosyal hukuk devletinin geleceğinden endişe duyan herkesin CHP'de toplanması için bizler elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bunu net bir şekilde duyuruyorum.  Biz, aramıza katılmak isteyen herkesle birlikte mücadele etmeye hazırız.  

YENİ YÖNETİM KURULU
İlçe Sekreterliğine Ayben Kırdar, Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri, partinin tanıtımı, basın ve propagandadan sorumlu başkan yardımcılığına Hayrettin Kartal, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına Harun Günönü, Parti İçi Eğitim ve Ar-Ge'den sorumlu Başkan Yardımcılığına Özkan Kaya, Yerel Yönetimler, Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve diğer STK'lardan Sorumlu Başkan Yardımcılığına Fevzi Ekşi, Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcılığına Hanife Kozak, Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kolları ile Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına Murat Saka getirilmiştir. Aysun Özöktem, Hülya Aktop, Aşır Yıldırım, Abdullah Toksöz, Cengiz Özdemir, Sinan Küçük ve Gökhan Ünlü ise Yönetim Kurulu üyeleri olarak görevlerini yapacaklardır. Ayrıca 8 Kasım 2010 tarihli Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin imzalı Merkez Yönetim Kurulu genelgesi ile, "ikinci bir emre kadar herhangi bir atama ve görevden alma yapılmamasına" karar verildiği bildirilmiş olup bu konuda özellikle Kdz.Ereğli'de amaçları belli bazı çevrelerin yaymaya çalıştıkları dedikodu ve spekülasyonların da gerçeği yansıtmadığı ortadadır. CHP'de bayramlaşma programı bayramın 1. günü 13.00-14.00 saatleri arasında yapılacaktır. Bu vesile ile şimdiden Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak Ereğli halkının, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutlarız"