Kdz.Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç, Kdz.Ereğli'ye enaz 3 fakültenin açılmasını isterken, Erdemir ile sac tüccarlarının gerçekleştirdiği toplantıyı ve TOBB'un 67. Genel kurulunu değerlendirdi.

SOKAKTA KONUŞULUYOR: Birlik ve beraberlik deniliyor sokaklarda konuşuluyor, herkes samimi olsun. Ereğli için herkes bir şeyler üretmeye çalışsın ön plana da samimiyeti çıkartalım, konuştuklarımızın da arkasında duralım. Kdz.Ereğli sanayi kenti mi? Sanayi kenti olsa hala limanı olmayan bir OSB'deyiz, tamamlanmayan bir OSB'miz var. Başka yerlerde 2 hatta 3'ncüsü tamamlandı bunun gece gündüz sıkıntısını yaşıyoruz.

ERDEMİR İLE TOPLANTI: Odamıza kayıtlı G Meslek Grubu üyeleri ile Erdemir yönetimi ile geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda Ereğli'deki tüm sac tüccarı, sanayici ve diğer oda üyelerimizi ilgilendiren konular görüşülmüştür. Erdemir bölgenin büyük bir kuruluşu sektör olarak ilk 3'e giren kuruluşlardan bir tanesi bu noktada biz istemesini bilmeliyiz onlardan verebileceklerini veya alabileceklerimizi istemeliyiz.

 

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, düzenlediği basın toplantısında 7 bölüm açılmasına karar verilen Bülent Ecevit Üniversitesi'nde enaz 3 bölümün Kdz.Ereğli'de açılması gerektiğini belirtti, Erdemir yöneticileri ile gerçekleştirilen toplantının yanı sıra TOBB'nin 67. Genel kuruluna ilişkin açıklamalarda bulunan Genç, ilçe de birlik ve beraberliğin sağlanması için herkesin samimi olmasını ve söylediği sözlerin arkasında durmasını istedi.

 

ENAZ 3 FAKÜLTE İSTİYORUZ

Oda olarak Kdz.Ereğli'ye Bülent Ecevit Üniversitesi kurulabilmesi adı altında yeni bir üniversitenin ilçemize kurulabilmesi ve Karaelmas Üniversitesinin adının değiştirilmemesi için 50'ye yakın sivil toplum örgütü ile istişareler ve toplantılar yapıldı. Ankara'da bölge vekilleri ile temaslarda bulunuldu, Rahşan Ecevit ile kendi evinde görüşüldü ve görüşleri alındı. Rahşan Ecevit ilçemizde misafir edildi ve görüşlerini tüm Ereğli halkı ile paylaştı. Yapılan çalışmalar sonucunda üniversitemizin ismi Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilmiştir. Bülent Ecevit Üniversitesi'ne yeni 7 bölüm açılacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu fakültelerin enaz 3 adedinin ilçemize kazandırılabilmesi için bölge milletvekilimiz Ercan Candan ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile beraber çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemize yeni fakülteler kazandırılabilmesi noktasında oda olarak elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bu noktadaki yaşanacak olan gelişmeleri sivil toplum kuruluşları ile paylaşacağız.

 

ERDEMİR İLE TOPLANTI

Yaşanan kriz dolayısı ile ticaret hacimleri düşen sac tüccarlarının sorunlarını paylaşmak üzere oda hizmet binasında sac tüccarının davetli olduğu bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Odamıza kayıtlı G Meslek Grubu üyeleri ile Erdemir yönetimi ile geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda Ereğli'deki tüm sac tüccarı, sanayici ve diğer oda üyelerimizi ilgilendiren konular görüşülmüştür. Erdemir Yönetimi taleplerimizi inceleyip, değerlendirdikten sonra bizleri geri dönüş yapacaklardır. Bu konunun da takipçisi olacağız. İlçemiz adına ekonominin canlanması noktasında çalışmalarımız tüm komiteler için tüm üyelerimiz için devam edecektir. Erdemir bölgenin büyük bir kuruluşu sektör olarak ilk 3'e giren kuruluşlardan bir tanesi bu noktada biz istemesini bilmeliyiz onlardan verebileceklerini veya alabileceklerimizi istemeliyiz.

 TOBB'UN 67. GENEL KURULU

18-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 67. Genel Kurulu'nda 67 plaka numaramızı da öne çıkarmak amacıyla bölgemizi temsilen bölge odaları ile birlikte stand açılacaktır. Standlarda her yöre kendi ile özdeşleşmiş gıda ürünlerini ikram edecektir. Standımızda Ereğli'de çelik reçeli, Zonguldak ve diğer ilçelerin de fındık, su, ayran ve cevizli gömeç ikram edilecektir.

 

LİMANI OLMAYAN OSB

Birlik ve beraberlik deniliyor sokaklarda konuşuluyor herkes samimi olsun. Ereğli için herkes bir şeyler üretmeye çalışsın ön plana da samimiyeti çıkartalım, konuştuklarımızın da arkasında duralım. Kdz.Ereğli sanayi kenti mi? Sanayi kenti olsa hala limanı olmayan bir OSB'deyiz, tamamlanmayan bir OSB'miz var. Başka yerlerde 2 hatta 3'ncüsü tamamlandı biz tamamlayamamanın gece gündüz sıkıntısını yaşıyoruz.