AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, GMİS Armutçuk Şubesi ziyaretinde Kandilli'ye önümüzdeki günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından bir yetkilinin gelerek bir proje üzerinde çalışacaklarını söyledi, yeni maden ocağı açılması için de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

CANDAN: Bölgeye sık sık geleceğiz ki burada yakın ilişkide olacağız, proje üreteceğiz, sorumlulukları yerine getirip çözüm yolları bulacağız. İnşallah bu bölgeler daha iyi olacak özellikle ikinci maden ocağı açıldığı zaman. Aile Bakanlığı ile ilgili projemizi de gerçekleştirebilirsek o zaman daha güzel olacaktır.

Kandilli'nin ve TTK'nın kan kaybettiğini belirten Sendika Başkanı İsa Mutlu'da, kuruma işçi alınmasını mevcut çalışan gruplu işçilerin sorunlarının çözümünü ve Çalışma Bakanlığı'nın sendikalar kanunu çalışmasını tamamlayarak yetki belgesini göndermesini istedi.

MUTLU: İşçi alımları konusunda sarf edilen çabayı biliyoruz. İnşallah daha iyi şeyler olacaktır. Yeni kuyunun 2012 yılının sonuna kadar sondajı, 2013 yılında da ihalesi yapılacaktır. Armutçuk'a ikinci kuyunun yapılması demek bin 500 kişinin daha istihdam edilmesi demektir. Yine Çalışma Bakanlığının yetkimizi vermemesi üzerine sözleşme görüşmelerinde masaya oturamıyoruz.

 

AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şubesini ziyaret etti. Birlik ve beraberlik içerisinde proje üretmek hedefinde olduklarını belirten Candan, TTK'ya işçi alımı konusunda çalışma başlatıldığını yine Kandilli'ye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın destekleri ile proje hazırlığında olduklarını söyledi. Candan, bölgeye sık sık geldiklerini ve sorunların çözümü için çaba sarf ettiklerini belirterek, Bölgeye sık sık geleceğiz ki burada yakın ilişkide olacağız, proje üreteceğiz, sorumlulukları yerine getirip çözüm yolları bulacağız dedi.

 

ÇOCUKLUĞUMDA BÖLGENİN PARİSİ İDİ

Kandilli'nin çocukluk döneminde bölgenin Paris'i olduğuna dikkati çeken Candan, Kandilli'nin bu talihini bir şekilde değiştirmek zorundayız. Bunun da aktörlerinden biri burada yaşayanlar, burada ekonomiye can verenlerdir sözleri ile konuştu.

 

KANDİLLİ İÇİN PROJE VAR

GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve ekibinin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve başarılı bulduğunu belirten Candan sözlerini şu şekilde sürdürdü: Bu kapsamda biz üzerimize düşen görevlerimizi yerine yapmaya çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi Aile Bakanlığı ile ilgili bir çalışmamız var bir Genel Müdürümüzü buraya getireceğiz. Yine bölgeye ikinci bir kömür ocağı açılımı ile ilgili bir yeni proje var. İşçi alımı ile ilgili bazı çalışmalar yapılmaktadır. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı, Milletvekilimiz Özcan Ulupınar, Genel Müdürümüz ve ben bir araya geldik, değerlendirmede bulunduk. Buradaki kömür bizim milli değerimiz. Biz bunu bir yolu ile değerlendirmek zorundayız. Onun için buranın problemlerine kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Herkes kendi üzerine düşeni son noktasına kadar yapmalıdır. İnşallah bu bölgeler daha iyi olacak özellikle ikinci maden ocağı açıldığı zaman. Aile Bakanlığı ile ilgili projemizi de gerçekleştirebilirsek o zaman daha güzel olacaktır dedi.

 

HATALAR BU NOKTAYA GETİRDİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Şube Başkanı İsa Mutlu, Armutçuk'un eski Armutçuk olmadığını TTK'nın ise geçmiş yıllara oranla kan kaybettiğini belirterek, Geçmişte hata yapılan hatalar bizleri bu noktaya getirdi. Hakikaten madencilere sendikamıza olsun gerçekten hassasiyet gösterdiniz destek verdiniz, sizlere teşekkür ediyorum sözleri ile konuştu.

 

BÖLGE KAN KAYBEDİYOR

Bölgenin öncelikli sorunları arasında kurumun işçi açıkları olduğunu ve her geçen gün sayının düştüğüne vurgu yapan Mutlu açıklamasında şunları söyledi: İşçi alımları konusunda sarf edilen çabayı biliyoruz. İnşallah daha iyi şeyler olacaktır. En büyük sıkıntılarımızdan biri de ikinci kuyudur. Projenin gerçekleşmesi için elinizden geleni ortaya koydunuz, kuyunun yatırım planı onaylandı, genel müdürümüzden aldığımız bilgilere göre 2012 yılının sonuna kadar sondaj, 2013 yılında da sondajı yapılacaktır. Hem bölgemiz adına hem işçilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Armutçuk'da ikinci kuyunun yapılması demek bin 500 kişinin daha istihdam edilmesi demektir. TTK'da çalışan arkadaşlarımızın da sorunlarını çözüm için çaba sarf ediyoruz.

 

GRUPLU İŞÇİLERİN SORUNU

Gruplu çalışan işçi arkadaşlarımız var, düşük maaşla çalışıyorlar bunların çözümünü bekliyoruz. HEMA'da Hattat Holding'de çalışan işçi arkadaşlarımızı örgütleme çalışmalarına başladık, bunu başardık.

 

YETKİ GELMEDİ GÖRÜŞME YOK

Hükümetimizin sendikalar kanununu çıkarmamasından dolayı oradaki işçi arkadaşlarımız adına sözleşme görüşmelerine giremiyoruz yetki belgemizi alamadığımızdan umut ediyoruz ki Çalışma Bakanlığı sendikalar kanununu çalışmasını bitirir ve yetkilerimizi gönderir bizde sözleşme imzalarız. Yetki belgesi gerçekten bizler için sıkıntı olmaya başladı, yetki gelmediği için de sözleşme giremiyoruz işçilerimizde sabırsızlıkla bekliyorlar.