AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Barış Süreci kapsamında AK Parti Genel Merkezi tarafından Diyarbakır, Batman ve Siirt illerine düzenlenen programa katıldı. Batı illerinin milletvekillerinden oluşan 45 kişilik heyet, 5 Nisan Cuma sabahı Diyarbakır iline gitti. 6 Nisan Cumartesi günü Batman, 7 Nisan Pazar günü ise Siirt illerinde halkla bir araya geldiler.
AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
Cuma günü Diyarbakır'da gruplara ayrılarak, Diyarbakır ilimizin ilçelerine gittik. Gittiğimiz her ilçede vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaştık. Hepsinin istediği artık kan akmaması ve barış idi. Bunun tek mimarının da AK Parti olduğunu dile getirdiler. Özellikle anneler, yeter artık bu kanı durdurun, ülkeye barışı getirin hepimiz kardeşiz dediler. Bugüne kadar bu bölgede hep kan aktı. Artık kan dökülmesini istemiyoruz. Barışı bir an önce tesis edin.  Barışa karşı çıkanlar kahrolsun dediler. Batman ve Siirt illerinde de gördüğümüz manzara aynı idi. Biz sürekli halkın nabzını tutan, halkın talebi doğrultusunda siyaset geliştiren yatırım yapan bir partiyiz. Başbakanımızın dediği gibi önce halkımızın hizmetkârıyız. Halkımızın huzur ve refahı için varız.  Özellikle böylesine bir döneme denk gelmesi de çok iyi. Bu güzel bahar havasında herkesin gözü bir başka parlıyor, herkesin yüzünde bir umut var. Bu umutları kalıcı kılmak için bu huzuru barışı bölgemize ülkemize kalıcı kılmak için bu kardeşliği pekiştirmek için buradayız.
Hepimiz kardeşiz. Terörü bitiren siyasi kadrolar olacağız. Halkımız ile birlikte, halkımızdan güç alarak Başbakanımızın arkasındayız. Bunun için yola çıktık. Bu süreç kolay bir süreç değil, ama bunu da başaracağız.
Buradaki annelerin, babaların, dedelerin, ninelerin ve gençlerin gözünde barış ışığını bütün milletvekillerimizle beraber gördük.