Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, “Çöp sorunu ile ilgi önüne gelen Muhtarları suçlamasın, çalışma yapacak siyasiler nerede? Biz buradayız” dedi.

Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği'nce düzenlenen, 'Kırsal Kesimde Çöp sorunu, Çevre ve Hava Kirliliği ile Çevre Bilinci' toplantısında ilçenin kırsal kesiminde çöp ve çevre sorunları bir kez daha masaya yatırıldı. Köy muhtarları köylerdeki çöp sorununun giderek büyüdüğünden yakınarak öncelikli olarak çözümlenmesini istedi.  Eski Tansa üstündeki Belediye Kültür Salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Aydın Memük, AK Parti Zonguldak Milletvekili aday adayı İrfan Yazıcıoğlu, Zonguldak Çevre il Müdürü Nazmiye Uzun, Şube Müdürü Ekrem Bilir, Daire Müdürleri, Köy muhtarları ve davetliler katıldı. Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz açış konuşmasında Çevre kirliliği, köylerin çöp sorunun çözümlenmesi ve çevre bilincinin gelişmesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkyılmaz, toplantıya katılmayan muhtarları sert bir şekilde eleştirdi. Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, Oktay Türkyılmaz'ın toplantıya katılmayan Muhtar arkadaşları için sert çıkışına, tepki gösterdi. Başkan Yapar, "Biz elimizden geldiğince sorun çözmeye çalışıyoruz, Muhtar arkadaşlarımız elinden gelen çabayı gösteriyor. Katılım olarak ta yüksek bir katılım olduğu halde Başkan Türkyılmaz'ın sözlerini kabul etmiyoruz.
Önüne gelen Muhtarları suçlamasın, çalışma yapacak siyasiler nerede? Biz buradayız?" ifadelerini kullandı. Kaymakam Aydın Memük ise, çevre kirliliğiyle mücadele ile köylerin çöp sorununun kısa, orta ve uzun vadeli projelerle çözümlenmesi için çalışmaların yapıldığını belirterek. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte sivil toplum örgütlerinin de sorumluluğu bulunduğunu ifade etti.