AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle tüm sağlık çalışanlarını kutladı.
Candan, AK Parti'nin herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak adına reform niteliğinde düzenlemeler yaparak Sağlıkta Dönüşüm Programı başlattığını belirtti.
Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Sosyal devlet olmanın en önemli göstergesi zengin, fakir ayırımı olmadan tüm vatandaşların kesintisiz olarak sağlık hizmetlerine ulaşabilmesini sağlamaktır. Bunu gerçekleştirebilmek için AK Parti, hükümetleri döneminde herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak adına reform niteliğinde düzenlemeler yapmış, sağlık sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi için Sağlıkta Dönüşüm Programı başlatmıştır.
Geçmişte insanlar önemli sağlık problemleri için Avrupa ve gelişmiş ülkelere gitme eğiliminde olurken, son yıllarda bu durum ortadan kalkmış, hatta yurtdışından hastalar ülkemize gelerek, risk derecesi yüksek operasyonlar için kendilerini Türk doktorlarına emanet etmeye başlamışlardır.
Hiç şüphesiz ki bu başarıda en önemli pay sağlık çalışanlarımız, özellikle de doktorlarımızdır. Büyük özveri ile gecesini gündüzüne katarak 24 saat kesintisiz hizmet veren bütün hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, tüm vatandaşlarımız adına kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi bildirir, selam ve saygılar sunarız."