Saadet Partisi (SP) İl Başkan Yardımcısı ve İl Mahalli İdareler Başkanı Musa Yüce, bir basın açıklaması yaptı.
Zonguldak Belediye Meclisi'nin Kasım ayı ilk toplantısındaki çalışmaları değerlendiren Yüce, şu görüşlere yer verdi:
"HALKIN GÖZÜ, KULAĞIYIZ"
"Zonguldak Belediyesi 3 Kasım 2009 tarihinde 1. toplantısını yaparak çalışmalarına başladı. Bu toplantıda önemli bulduğumuz bazı meseleleri kamuoyuna açıklayarak bilgilendirmek istedik. 2010 yılı bütçesi ilgili kanun gereği gündeme geldi ve yine kanun gereği bütçe komisyonuna gönderildi. Ayrıca 2010 yılında belediye hizmetleri için düzenlenen gelir tarifesi de meclis tarafından komisyona havale edildi. Komisyona havale edilen 2010 Yılı Gelir tarifesindeki eksik bir uygulamayı gündeme taşımak istedik. Toplantıda üyelere dağıtılarak meclise sunulan Belediye Hizmetleri fiyatlarının belirlendiği 2010 yılı gelir tarifesinde Encümenin görüş ve tekliflerine yer verilmemiş. Neden? Bu düzenleme mevzuata (ekte belirtilen yönetmeliğe) göre eksik yapılmıştır. Ayrıca kamuoyu tarafından yeni yıl gelir tarifesi fiyatları hakkında belediye yönetiminin görüşleri de bilinmemektedir. Mesela yeni yılda su fiyatları hakkında yönetimin görüşü nedir?
Toplu taşıma ücretleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Hani söylemlerinizde ve raporlarınızda 'Şeffaf' olacağınızı belirtiyordunuz! Tarifeyi, ikinci meclis toplantısına kadar kamuoyunda tartışılmasına fırsat vermeden istediğiniz şekilde geçirmek istediğiniz anlaşılmaktadır. Lütfen açık olunuz. Siyaset aynı zamanda risk almayı da gerektirir. Anlatırsınız,  ikna edersiniz, mesele kalmaz. Yine bu toplantıda gündeme alınan bir başka konu da, liman caddesindeki mekânlara içki ruhsatı verilmesidir. Neden ihtiyaç duyularak gündeme alındı, bilinmez. Toplantıda mantıklı bir açıklama yapılmadan komisyona havale edildi.
Bu liman caddesi yapılan düzenlemelerle genç - yaşlı kadın - erkek 7 den 70 e bütün vatandaşlarımızın nefes alabildiği şehir merkezindeki tek bölge.   Şimdi öğrenmek istiyoruz. Sayın Başkanım, Belediyeye "Şehirde yeterli sayıda içki veren mekân yok. Bize yeni mekânlar bulunuz." diyen çok sayıda talep mi geldi? 
Yoksa bölgedeki birkaç işletmecinin gönlünü hoş etmek için mi bu konuyu meclis gündemine taşıdınız?  Lütfen, bu sahili halkımıza kapatmayınız. Seçim beyannamenizde belirttiğiniz gibi 'Herkesin Başkanı' olunuz. Söyleminiz 'çoğulcu' eyleminiz 'bireysel' söyleminiz 'şeffaflık' eyleminiz 'gizli-kapalı' olmasın. SP olarak halkımızın gözü ve kulağı olmaya devam ediyoruz."