Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri, Alaplı İlçesinde Anayasa değişikliği paketinin sebeplerini anlattılar.

 

Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandum öncesi Alaplı İlçesinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiler. Sivil toplum kuruluşları, Parti Yöneticileri ve basın mensuplarını katıldı kahvaltılı toplantıya, Ak Parti MKYK ve Alaplı Belediyesi Meclis üyesi Emine Çift, Zonguldak Ak Parti Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Alaplı Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Ak Parti İl Başkan yardımcısı ve tanıtım medya Başkanı İsmail Öztürk, Ak Parti eski İl Başkanı Celil Uzun, İl ve İlçe yönetimi, Sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda Ak Partili katıldı. Toplantını açılış konuşmasını yapan Alaplı Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Anayasa değişikliğinin sebepleri hakkında bilgiler verdi.12 Eylül darbesinin 40. yıl dönümünde vatandaşların sandık başına gideceğini söyleyen Çaturoğlu, Bu ülke 12 Eylül tarihinden sonra maküs talihini yeneceğini ifade etti. Çaturoğlu konuşmasında “Bu anayasada Özürlülerimize, gazilerimize dul ve yetimlerimize, daha önce 5 lira 10 lira vergi borcu var değ ipte hava alanlarında alı konulan tüccar, sanayici ve esnafımıza çeşitli fes ilerlere fişlenen ülkemin tüm insanlarını bundan sonraki dönemler içerisin de hayatlarını daha kaliteli bir şekilde icra etmeleri ve sürdürebilmeleri sağlayacak maddelerle doludur.12 Eylül darbesinin 40. yıl dönümünde vatandaşımız sandıklara giderek evet demek suretiyle bu ülkenin makus talihi yenecektir” dedi.

ÜLKESİNİ SEVEN HERKES BU SÜRECE DESTEK VERSİN

Toplantıda konuşan Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise konuşmasına “Anayasa değişikliği ile ilgili İlimiz kanaat öderleriyle bir ara gelerek bu sürecin ülkemiz ve bölgemiz adına daha verimli olabilmesi için toplandılar düzenliyoruz. Bu süreçte sadece ak partiyi sevenler değil. Ülkesini bölgesini seven her insanın bu sürece destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Anayasa değişikliği toplumuzun tüm katmanlarını çok yakından ilgilendiriyor. Toplumumuzun ekonomik ve sosyal anlamda demokratik anlamada özgürlüklere sahip olması açısından çok önemli bir süreç olmasına inanıyoruz”

BİZDE HERŞEY OLAĞAN ÜSTÜ YAPILIYOR

Bu anayasa değişikliği artık olağan üstü dönemlerden, olan dönemlere geçmenin yolu olduğunu ifade eden Zonguldak Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, Bizde nedense her şey olağan üstü yapılıyor" dedi.

Türkmen konuşmasında şunları kaydetti: “Yapılması gereken işler dünyada olağan olarak yapılıyor. Bizde her şey olağan üstü yapılıyor. Türkiye bunları hak etmiyor. Cumhur Başkanlığı seçimlerine bir bakın hepsi olağan üstüdür. Yaş kararlarına bakarsanız işte askerin terfi dediğimiz olaya kanunda yazılı, diyor ki kararnamede bunlar atanır. Hepimizi uyması gereken şeyler hepsi kanunda yazılı bunların her dönem bir yerde bir sıkıntı çıkar. Yani olağan üstülük olur. Bizler bu olağan üstülük olaylardan bıktık artık. Bizler bunu hak etmiyoruz. Millet olarak insan olarak hak etmiyoruz. Bu anayasa değişikliği artık olağan üstü dönemlerden artık olan dönemlere geçmenin bir yoludur bir öncü çalışmasıdır.