Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz ile yönetici ve temsilciler, 3 Ekim 2012 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ı ziyaret ettiler.
Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, Bugün buraya gözbebeğimiz Genel Maden İşçileri Sendikası'na iade ziyarette bulunuyoruz. Onlar da göreve geldiğimde hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuşlardı.
Amelebirliği, Türkiye Taşkömürü Kurumu, TEİAŞ ve Genel Maden İşçileri Sendikası, hepsi birer sac ayağıdır. Bu kurumlar birbirlerinin ayrılmaz parçalarıdır.
Hep birlikte kömür konusunda, maden konusunda yapacağımız çalışmalarda da birbirimize destek olmamız lazım. Sonuçta bu Zonguldak'ın menfaati, çalışanlarımızın menfaatidir.
Ben de TTK içinden geldim. Elimizden geldiği kadar, ne kadar katkı koyabiliriz, GMİS'in de üyeleri olan üyelerimizin çalışma şartlarını düzenlemede GMİS çalışma yapıyor, biz de onlara diğer alanlarda ne kadar destek olabiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz.
Amelebirliği şu anda yardımlaşma sandığı olarak da çalışıyor. Onlar da bizlere bu konuda destek olurlarsa memnun oluruz.Sonuçta herşey Zonguldak için…
Amelebirliği daha önce GMİS'in yaptığı görevi yapmış. Kuruluş amacı o. Görevlerinden biri sendikal faaliyet yapmak. O zamanlar Türkiye'de sendikalar yok. Sigorta sistemleri yok, sağlık sistemleri yok, bunları yapmışız.
İnşallah hayırlı işler yaparız. Yaptığımız işlerden hem maden işçilerimize, hem üyelerimize hem de Zonguldak'a yararlı hizmetler yapacağımızı umuyorum dedi.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise şunları söyledi;
Amelebirliği ve Yönetim Kurulu'na iade-i ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Geçmişten bugüne Amelebirliğiile, yönetim kurulu üyeleri ile sıcak ilişkiler içinde olduk. GMİS ile Amelebirliği bir bütün, kardeş kuruluşlar. Her iki kurum maden işçilerinin hak ve menfaatleri için görev yapıyor. Bundan sonraki süreçtede yine birlik ve beraberlik içinde görev yapacağız.