Zonguldak’ın İnağzı Mahallesi’nde bir insanlık dramı yaşanıyor. Kendisini, başka bir kadın için terk ettiği kocası yüzünden çocuklarına tek başına bakmak zorunda kalan Hatice Terzici, yaşam mücadelesi veriyor. Eşi Murat Terzici’nin, kayınpederinin hazırladığı muska yüzünden evden kaçtığını belirten talihsiz kadın, “Her şeye rağmen evine dön” diyerek kocasına seslendi.
İşte çalıştığı zaman Murat Terzici’den olan 10 aylık bebeğine kızı Elif’in baktığını belirten Hatice Terzici, “Evlatlarım olmasa yaşayamam, daha fazla direnemem” diyerek yürekleri burktu. Hala çok sevdiğini belirttiği eşi Murat’ın evi terk etmesinin en büyük nedenin kayınpederi ve kayınvalidesi olduğunu belirten Hatice Terzici, “Murat’ın ailesi sürekli eşimin aklına girmeye çalışıyormuş. Murat kaçtıktan sonra ‘niye eşimi benden ayırdınız?’ diye bağırdığımda sadece yüzüme güldüler. Onları Allah’a havale ediyorum” dedi.
“KOCAM ‘SİZİ ÇOK SEVİYORUM’ DİYE NOT BIRAKARAK BİZİ TERK ETTİ”
Hatice Terzici, acı dolu hikayesini şu şekilde anlattı;
“İlk evliliğimi 22 yaşında Yüksel Coşkun adlı eşimle gerçekleştirdim. 14 yıl evli kaldığım eşimden 2 çocuğum oldu. Evliliğim uzun sürmesine rağmen çok büyük sorunlar yaşadım. Eşimin alkollü olması ve beni sürekli dövmesinden bıktığım için çareyi boşanmakta buldum. Bu süreden sonra pastanelerde ve temizlik işlerinde çalışarak çocuklarımı okutmaya çalıştım.
En sonunda da son çalıştığım diyaliz merkezinde yardımcı olarak işe başladım. Burada, şoför olarak çalışan ikinci eşim Murat ile tanıştım. Murat bana daha önce evlenip, bazı nedenlerden dolayı boşandığını söyledi. Ben de bunun sorun olmadığını anlattım ve birbirimizi severek evlendik. Bu evliliğimizden de bir bebeğimiz oldu. Bugüne kadar neredeyse hiç kavga etmedik, hiç önemli sorun yaşamadık. Ama yaklaşık 3 hafta önce onu çantalarıyla gördüğümde bana, ‘bunlar arkadaşımın çantaları eve bırakıp yanına geleceğim’ dedi. Çok bekledim ama bir daha gelmedi. Eve gittiğimde ‘Sizi çok seviyorum, gittiğim yerden çalışıp para göndereceğim’ diye not bırakmış. Daha sonra Ayfer Nalbant isimli bir kadınla kaçtığını öğrendim. Ayfer’in de bir çocuğu varmış ve o da Murat gibi çocuğunu bırakıp kaçmış. Olayın şokuyla Ayfer adlı kadının evine gittim ve annesi Nihal’e ‘kızına niye sahip çıkmadın, kocamı ayarttı kaçtılar’ diye tepki gösterdim. Ama olan olmuş, giden gitmişti. Yapacak bir şeyim kalmamıştı, sadece bağırdığımla kaldım.”
“MURAT ÇOCUKLARIMLA ARKADAŞ GİBİYDİ”
“Eşimin telefonuna baktığımda, ona gelen aşk mesajlarını yakaladım. Ayfer adlı kadın ‘Senden çok hoşlandım, beni arar mısın?’ yazmış. Mesajı Murat’a gösterince, ‘Bir hata yaptım affet’ dedi. Ben de affettim. Sonra hiç öyle bir mesaj görmedim. Eşim bana ve çocuklarıma çok değer verirdi. Hatta şimdi askerde olan oğlum Kurtuluş, Murat’la arkadaş gibiydi. Eşimin evi terk ettiğinde oğlum 1 haftalık askerdi. Durumu oğluma anlatınca çok üzüldü, ‘keşke askere gitmeseydim de yanınızda olsaydım’ dedi. Şimdi 17 yaşındaki kızım Elif ve Murat’tan olan 10 aylık bebeğim Yağmur ile hayat mücadelesi veriyoruz. Maaşım çok düşük.
Bu parayla evime bakabilmemin imkanı yok. Bana yardımcı olacak akrabam da yok. Ne yapacağız bilmiyorum” Hatice Terzici, eşinin kaçmadan önce, kendisinden telefonunu istediğini ve satıp parasıyla bir süre geçineceklerini söyleyen Murat’ı hala sevdiğini belirterek; “Her şeye rağmen evine dön” çağrısında bulundu